guies de lectura

dissabte, 14 d’octubre del 2017

espais d'experimentació


Les biblioteques de Terrassa es converteixen en espais d'experimentació amb «BiblioLab»
El programa vol fomentar la creativitat en camps com la tecnologia, la ciència, l'art o la literatura
Nació digital
7|10|2017

Les biblioteques són molt més que un lloc on anar a estudiar la setmana abans dels exàmens finals. O, almenys, a Terrassa s'ho proposen. La Xarxa de Biblioteques Municipals posa en marxa, a partir d'aquest mes d'octubre i durant tot el curs, el projecte BiblioLab. Hi participaran cinc espais de la ciutat: la Biblioteca Central i les dels districtes dos, quatre, cinc i sis, amb activitats adreçades a tots els públics.
Sota el lema "crea-experimenta-innova", els tallers BiblioLab posen a les persones usuàries al centre de la biblioteca, convidant-les a generar i compartir coneixement a partir de l'experimentació i la innovació en camps com la tecnologia, la ciència, l'art o la literatura. L'objectiu màxim és convertir la casa dels llibres en laboratoris on els usuaris en seran els científics.
D'aquesta manera, la BCT Xarxa vol fomentar la creació i la creativitat de la ciutadania, "habilitats de gran valor en el desenvolupament de les persones en àmbits com l'educació, la cultura i l'emprenedoria". El programa es basa en criteris com l'equitat d'accés, la sostenibilitat econòmica, l'eficiència, o la qualitat de servei i la pertinença.
BiblioLab té uns objectius molt concrets. En primer lloc, impulsar el desenvolupament individual i col·lectiu a través de l'aprenentatge dinàmic, la creativitat i la innovació. També pretén oferir accés a la ciutadania a les tecnologies de la creació i la fabricació digital; situar l'experimentació en el centre del model d'aprenentatge impregnant l'accés al coneixement de manera transversal i fomentar la participació de la comunitat de forma activa.
Tot això respon a la voluntat per part de l'Ajuntament d'incrementar el valor social de les biblioteques públiques, obrint el seu enfocament i erigint-se en "un agent actiu que treballa i investiga en les noves formes de producció de coneixement i informació, tot acompanyant les persones usuàries en l'adaptació als canvis que es produeixen.

5 comentaris:

  1. Bah, paparrutxes!, que diria Ebenezer Scrooge.

    ResponElimina
  2. Aviam, si més del 50% dels clients de la biblioteca (dades recollides al peu del taulell) és incapaç d'interpretar correctament l'horari d'obertura (en dono fe), em fa l'efecte que, abans de dedicar-nos a l'experimentació, hauríem de fer alguna coseta en pro de la comprensió lectora.

    ResponElimina
  3. Jo començaria per les nibliotecàries amb escasa comprensió lectora.

    ResponElimina
  4. Joan Coromines15/10/17 8:13

    Escassa.

    ResponElimina
  5. L'ortografia també té molt camp per recórrer.

    ResponElimina