diumenge, 15 d’abril del 2018

dues notes


«A la Biblioteca de la Universitat de Salzburg, a la gran aranya de la gran sala de lectura, s'ha penjat el bibliotecari perquè, tal com escriu en una nota que ha deixat, després de vint-i-dos anys de servei, de sobte no ha pogut suportar més ordenar llibres i prestar llibres que només han estat escrits per causar el mal, amb això es referia a absolutament tots els llibres escrits. Això m'ha recordat el germà del meu avi, que era guarda forestal a Altentann, prop de Henndorf, i es va tirar un tret al cim de Zifanken perquè no podia suportar més la desgràcia humana. Ell també va deixar aquest punt de vista seu en una nota.»

Thomas Bernhard. L'imitador de veus. Traducció de Clara Formosa. El gall editor, 2017.  P. 84.

7 comentaris:

  1. Això m'ha recordat que avui fa exactament 21 anys, tres mesos i una setmana que treballo a la Joan Triadú. Comprendreu la meva inquietud.

    ResponElimina
  2. Tranquil·la Matilde: tots els incompetents teniu bones feines.

    (Aquest fragment m'ha recordat un dels contes que em van censurar els fills de...)

    https://www.youtube.com/watch?v=L3zMbvleA1A

    ResponElimina
  3. Jo també dec ser un incompetent, segons l'anònim. A part de funcionari, tota la vida m'he hagut de sentir.la frase "...i que en viviu de vosaltres, sense fotre cop! " És l'esport predilecte dels imbècils ;considerar que els altres sempre tenen millors feines i diners que ells.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ni cas, Vilardell. És un assetjador recurrent.

      Elimina
  4. Dec ser el primer assetjador de la història amb trastorn ansiós-evitatiu.

    ResponElimina