dilluns, 2 d’agost del 2010

coqueteria cruel



A mig camí entre l’antropologia, la moda i l’àlbum fotogràfic, aquest llibre és un complet catàleg de vestits i costums que indiquen molt més que una forma de ser, una aparença o una manera de viure.
Mentre la indumentària estableix la pertinença a un grup, una ètnia o una societat, les costums ens revelen els fonaments ocults, els trets propis de cada poble i les regles establertes.
Tenir el coll llarg, la cintura de vespa, el peu petit o el cos tatuat és fer cas a les exigències d’un model de bellesa determinat, que regeix les regles de la seducció, del plaer i del desig.
Michel Biehn és un apassionat col·leccionista que en aquest llibre ens ofereix un excel·lent reportatge fotogràfic amb vestits, peces de roba i tota mena d’adorns de totes les èpoques i racons del món. L’autor amb Catherine Bensaid (psicoanalista), Jean-Yves Leloup (teòleg) i Catherine Tourre-Malen (antropòloga) desxifren i comenten aquestes imatges i ens revelen els secrets de la seva fascinant bellesa i de la terrible crueltat que amaguen.
De la contraportada


Michel Biehn. Cruel coqueteria. Oceano, 2010.

3 comentaris:

  1. El detall més interessant i que desvetlla la curiositat és la presència d'un teòleg entre els autors dels textos.

    ResponElimina
  2. ...de fet, aquest detall és el que em va fer pensar en posar-lo...respecte als xistes d'ahir,a mi Forges, em fa riure gairebé sempre,...l'altre,...un acudit de dissabte,...per cert gloriós vaig anar a un concert de Big Bands, jazz i swing fins a les tres i el diumenge yo la tengo a escena d'una biblioteca....gràcies Lluís pels comentaris...

    ResponElimina
  3. Veí de les Corts3/8/10 9:08

    Això es veu bé a les novel·les... Encara que només cal sortir al carrer i fixar-se. Ara quedes més destacat si no duus un peircing i un tatuatge que si en portes un graprat

    ResponElimina