dimarts, 25 de novembre del 2014

ibargüengoitia va al cine


Ibargüengoitia, cinèfil. 

Estas ruinas que ves, lo flim.



I una pregunta de formatget marró de Trivial™. Quina pel·lícula diríeu que projecten en el cinema Centenario de Cuévano (Estas ruinas que ves. Cap. 12, P. 145)?:

Como corrió la voz de que la película era muy inmoral, pero muy buena y nomás la iban a dar un solo día, el cine se llenó de bote en bote.
[...] Se apagó la luz y vimos la película inmoral. Es la historia de una mujer que es alternativamente amante de dos hombres que son grandes amigos entre sí, sin que la circunstancia de que ella vaya del primero al segundo y del segundo al primero modifique en nada la amistad. En el cine se sentían las emanaciones de horror que despedían los espectadores, la mayoría de los cuales estaban escandalizados ante esta historia terrible contada tan cínicamente. A veces se oían exclamaciones susurradas:
«¡Ay, qué bárbara!», o bien: «Mira qué tranquilo se queda.»
Eso sí: nadie se movió de su asiento hasta el final de la película: la mujer invita a uno de sus amantes —el que no está en turno— a dar una vuelta en un coche, mientras el otro se sienta en una mesita a tomar un café, y ve cómo el coche que ella conduce toma una rampa, entra deliberadamente en un puente en construcción y se precipita en medio de un lago. Fin.



3 comentaris:

  1. "JULES ET JIM", si us plau !!
    Per cert, tot cinèfil cultureta i snobet la coneix, però qui ha llegit la novel.la original ? (jo no, que consti)
    Miquel Vilardell

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc. Coi, acabo de saber que la Helen Grund (la Jeanne Moreau de la peli immoral) era la mare de Stéphane Hessel, l'auelet del Indigneu-vos. Aquí.

      Elimina
    2. Desconeixia la història,tot i que sabia, per un llibre de Truffaut, que Roché s'havia inspirat en la seva pròpia experiencia. Per cert, que aquest Roché té una altra novel.la, "Les deux anglaises et le Continent", que va adaptar de nou Truffaut, i que, segons com, a mi m'agrada tant o més que "Jules et Jim". En aquest cas, és un noi que s'enamora de dues germanes, i potser l'"affaire" és més convencional, però la peli és intensa i pasional. El que tenia entès, segons el llibre que esmento - Dominque Fanne l'autora, Fundamentos crec que era l'editorial -, era que la història de les dues angleses era molt més verídica que l'anterior, però veig que no.
      Miquel Vilardell

      Elimina