dijous, 4 de gener del 2024

les biblioteques d'antoni morell

 

 

BEA RODRÍGUEZ 
Antoni Morell, l’arquitecte octogenari que ha pintat 1.000 biblioteques i llibreries
betevé
21|11|2023

Antoni Morell es defineix com un home del Renaixement; és arquitecte, inventor, escripor i dibuixant. El seu cervell i les seves mans no han parat mai quiets, tampoc des que es va jubilar i va començar a dedicar el seu temps a l’aquarel·la. Des d’aleshores ha fet 2.000 mil pintures en format panoràmic i diversos punts de vista, que a mode de trompe-l’oeil aconsegueixen tenir un efecte immersiu de 180º en la superfície plana del paper. La meitat són llibreries i biblioteques.

[...] 
Arribar i moldre

Amb 80 anys, a Antoni Morell se’l pot veure en acció a qualsevol llibreria o biblioteca de Barcelona, espais on es troba especialment còmode. Arriba sense avisar, s’asseu, desplega la seva petita capsa d’aquarel·les i s’hi passa unes hores. Confessa que s’ho passa molt bé: “Pinto i dibuixo cada dia. No faria res més”. Entre les darreres llibreries que ha immortalitzat amb el pinzell hi ha la Pebre Negre, al barri del Clot; la Sendak, al camp d’en Grassot, i l’Al·lots, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample.

Exposició a la UB

Des de principis del 2023, 31 de les seves obres estan exposades a la biblioteca del CRAI, Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació de la Universitat de Barcelona, al Campus de Sants. Es poden veure al vestíbul del primer pis de la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals, de dilluns a divendres, de 8:30 a 20:30. Morell es va fer molt popular després d’instal·lar-se per unes hores a moltes de les biblioteques de la UB, que va anar pintant el 2021. Des de les més majestuoses, com les de l’Edifici Històric, a d’altres amb menys encant com la biblioteca de Dret, a la Zona Universitària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada