dilluns, 5 d’octubre del 2009

bezsonoff, joan-daniel


Aquest mes llegim les amnèsies de Déu de l’autor nascut el 1963 a Perpinyà Joan-Daniel Bezsonoff. La novel·la ambientada a la catalunya nord durant la segona guerra mundial va ser publicada l’any 2005 i va guanyar els premis Creixells, Salambó i Maria Àngels Anglada. Bezsonoff col·labora habitualment en premsa i els seus articles han estat publicats a el Periódico de Catalunya, el Temps, l’Avenç i Serra d’or.

Si voleu conèixer més coses sobre aquest interessant autor del Rosselló podeu visitar el seu blog, aquí hi trobareu un complet dossier de premsa amb les ressenyes i crítiques dels seus llibres així com informació sobre els seus orígens russos i la seva condició de català en terra francesa.
Per cert, no sé si ja ho sabeu, però si no hi ha res de nou, a la tertúlia del dimarts 27 d’octubre hi assistirà l’autor.

20 comentaris:

  1. Em va encantar, la novel·la, llàstima que esteu tan lluny perquè em faria gràcia d'anar-hi. Crec que ja t'havia dit que vaig coincidir a l'UCE a Prada de Conflent, el que no sé si ell es recordarà de mi, jo col·laboraba al Diari de Prada, quins temps....

    ResponElimina
  2. Vaig coincidir amb l'autor, volia dir.

    ResponElimina
  3. Jo crec que sí que et recorda. Al seu blog (a l'apartat que parla de Les amnèsies...ha enllaçat l'apunt que vas escriure al teu blog.

    http://mitrophane.vefblog.net/cat18/

    ResponElimina
  4. Mitchum,
    acabo de fer la meva primera cerca a millennium (SÓC A BARNA AL REMALEÏT CURSET).

    Robert Mitchum, Gelada negra. Resultat: disponible, localització ovi15, que traduït vol dir, Biblioteca Joan Triadú de Vic, secció poesia. Hosti, ara ens diem ovi1. Lleig.
    Com va dir l'estimat Veí de Les Corts. Tot molt macu.

    ResponElimina
  5. Ei Matilde que gusto leerte en este duro dia...., nosaltres aquí treballant com bèsties i tu a Barcelona en aquesta divertidíssima sessió formativa, quina enveja!!!!

    compte amb el què dines....i molts records al mestre....


    ...respecte a la cerca,...el que més m'extranya és que estigui disponible, perquè normalment hi han cues per treure'l en préstec...


    P.S. per cert, aquesta setmana atorguen els premis nobels,...respecte al de literatura jo aposto que li donaran a una dona americana (del cono nord,): Joyce Carol Oates...se admiten apuestas...

    ResponElimina
  6. Hola Matilde!

    Vinga, que segur que t’ho estàs passant pipa, oi? ;P
    I amb el solet que fa avui, jo t’aconsello que dinis en una esgarrapada i t’asseguis en un banc dels jardins a llegir una estoneta...
    Ohhh... no és un pla tentador? ;P

    Pel que fa al ovi1... no sé... és que cada cop que ho sento em fa pensar en ovnis o en "La guerra de les galàxies" (per lo de Obi Wan Kenobi)... je je je... :D
    Ja saps que sovint faig unes associacions d’idees una mica “originals”...
    Ja ja ja!!! :D

    ResponElimina
  7. Acabo de descobrir que la meva capacitat de concentració és molt limitada. Dura exactament 10 minuts. Així, doncs, fa exactament dues hores i vint minuts que no sé de què parlen. Els meus companys son molt aplicats i molt preguntadors. I molt llestos, sembla. Jo, I would prefer not to.
    On haig d'anar a dinar?????

    ResponElimina
  8. 10 MINUTS!!!!!!!
    Matilde eres mi heroina!!!!

    per dinar: si surts per on has entrat, gires la primera a l'esquerra, segueixes uns cent metres recte i després gires un altre cop a l'esquerra trobaras un "garito" que ho fan molt bé, la llàstima és que el menú val trenta sis euros, així doncs, com bona auxiliar de bibliteca, val més que segueixis caminant i segur que trobaras un burger king bé de preu...

    ResponElimina
  9. Ja ja ja ja!!! :D
    Sí... jo també em despisto ràpid... je je jeje...
    Sobretot quan les coses que expliquen són tan òbvies...

    No et puc ajudar amb el tema restaurant, perquè jo vaig anar a dinar a casa el meu germà, sorry! :D

    ResponElimina
  10. No ho sabia Matilde, gràcies i que vagi molt bé el curset.

    ResponElimina
  11. ei, ja he dinat (regular i per 10€ 25 cèn.).
    He anat a La mamasita. He fet tres amiguets (bibliotecaris) nous. He fumat 3 cigarrets seguits. No he entès res.

    Benvolguts lectors de la Triadú, a partir del 18 de novembre (dia que s'implementa la bèstia aquesta nova)no demaneu res a l'arrissada. No us podrà ajudar. Agur. zzzzzzzzzzz.

    ResponElimina
  12. ....EP, noia que fas així dormida....

    ResponElimina
  13. Algun dia haureu d´explicar aquestes sesions formatives...

    Ahir a Ràdio Vic en una tertúlia van posar en Luis Mariano i em vaig imaginar l´escriptor Bezsonoff entrant i sentint Mariano, i per rematar-ho la Gloria Swanson.

    Matilde, si et va bé clica´ns algun poema d´en Jordi Larios.
    Imma

    ResponElimina
  14. Imma, de les sessions formatives... val més no parlar-ne. De debó. S'haurien de patir en silenci, com les morenes.

    Pel que fa a en Luis Mariano, li has aixafat la guitarra a en Mitchum. Aviat ens penjarà una cançó, crec.

    En Larios ha d'esperar. El proper poeta serà de la comarca -el manlleuenc Ramon Farrés- amb l'excusa de la tardor.Ja saps, productes de temporada, i amb la calda que fot.
    Próximamente en sus pantallas.

    ResponElimina
  15. Miquel Hyde16/10/09 20:06

    Luis Marianooo ????? !!! SI US PLAU NO !!! El vaig haver d'aguantar quan era un nen (jo, no pas ell) i em produeix vòmits. I tu Robert et queixes de S & G ? Però si les seves "Violetas imperiales" és del més carrincló que s'hagi fet sota la capa de vinil !!!! Un pseudotenor que més o menys va triomfar - deia ell -a París....Tan malament està la nostàlgia?...

    ResponElimina
  16. Ai, Miquel Hyde, això de la nostàlgia va per barris. Si ara sonés ni mitja nota de la carrinclona "Violetas imperiales",jo tornaria de cop als divuit anys i "hasta aquí puedo leer"....Cada ànima és un món. I cadascú arrossega el que arrossega.

    ResponElimina
  17. M'està agradant molt la novel·la, i crec que el Bezsonoff serà (per a mi) una de les descobertes de la temporada. Una pregunta: cal avisar amb temps per venir a la tertúlia del dia 27 o n'hi ha prou amb presentar-s'hi?

    Gràcies!

    ResponElimina
  18. No cal dir res. Ara, ja sé que els xelu.nets prepareu un desembarcament a Vic. És que us llegeixo...Sereu molt benvinguts. Fins dimarts.

    ResponElimina
  19. Per cert, acabat el llibre he de dir... carai...

    ResponElimina
  20. Per cert, no acabat el llibre he de dir...glups?...

    ResponElimina