dissabte, 13 de novembre del 2010

poesia a l'atlàntida


DIMECRES, 17 DE NOVEMBRE DE 2010
20.30 H • FOYER DEL TEATRE

Un Pas a Dos:
Emily Dickinsonn amb D. Sam Abrams.
Lectura de Poemes a càrrec de Montse Vellvehí

Emily Dickinson (1830 – 1866) és autora d’una de les més intenses i agosarades aventures de la modernitat literària. Els 1789 poemes inèdits trobats casualment després de la seva mort són el testimoni fidel de la profunda realitat i veritat de la seva vida, més enllà de la reclusió al seu poble natal, Amherst (Massachusetts), en una societat molt tradicional i conservadora. La seva és una obra que trenca tots els motlles de la poesia: temàtics, formals, sintàctics, lèxics, lingüístics... en una aventura personal i callada que s’avançà decennis al seu temps.

D. Sam Abrams (Beckley, West Virginia) és poeta, traductor,crític literari i assagista.Ha traduït una vintena de volums de poesia catalana moderna a l’anglès i ha introduït poetes anglosaxons a la cultura catalana. Com a poeta ha publicat,entre d’altres, Calculations... (1997). i Into Footnotes All TheirLust (Tot el desig a peu de plana, 2002). Ha escrit un gran nombre d’estudis i assajos sobre literatura catalana. Darrerament ha rebut el premi Carles Rahola d’assaig pel seu estudi Llegir Maragall, ara. És l’antòleg i traductor del volum de poesia d’Emily Dickinson Jo no sóc ningú! Qui ets tu? (Jardins de Samarcanda.Cafè Central i Eumo Ediorial, 2007).

Montse Vellvehí. Actriu, professora de tècniques de veu a l’Institut del Teatre de Barcelona. A partir del 2006 és directora del Festival Shakespeare de Santa Susanna - Mataró. Intervé en múltiples lectures de poesia, en presentacions de llibres, en actes
poètics, etc. i imparteix cursos de lectura de poesia.

P.S. recomanem les versions de Dickinson que han fet Núria Amat i la seva filla(Amor infiel, loasada), què en deu pensar el D.Sam Abrams?

6 comentaris:

  1. Què vol dir la D. de "D. Sam Abrams"?

    ResponElimina
  2. .n.p.i. jo soposo que Doctor, i per no dir-li doc Abrahams li deixen la D amb un punt. Avui deu ser el dia de Sant Patrici perquè corre un riu de cervessa verda.

    ResponElimina
  3. Llegiu aquest relat, el primer, el que obre el llibre, l'únic que val la pena devorar (els altres ni mu, cal tirar-los per la tassa de l'wc). I a la portada, com no, la foto en qüestió. Aquest primer relat de Vila-Matas és exquisit, una meravella, pura meravella.
    Enllaç: http://www.edicionesalfabia.com/libro_la_orden_del_finnegans.html

    ups, m'he equibocat de post. Perdó.

    ResponElimina
  4. L'Emily Dickinson és una de les meves preferides. Si hagués nascut a la seva època, crec que me n'hauria anat cap allà dalt a declarar-me-li de genolls.
    I ara vaig a seguir l'enllaç del Fgt.

    ResponElimina
  5. Em pensava que al comensament enlloc de Un pas a Dos deia DosPassos i m'he emocionat, però no, en John està oblidat! casum....

    ResponElimina