diumenge, 12 de desembre del 2010

berlin alexanderplatz de rainer werner fassbinder


La Biblioteca posa a la vostra disposició el projecte més personal i ambiciós del director alemany Rainer Werner Fassbinder en una versió remasteritzada publicada per Cameo digna dels paladars més exigents.


Que la televisió avui dia ha deixat de ser un abocador d’immundícies és cosa acceptada per gairebé tothom i possiblement sigui aquesta obra que avui ressenyem la primera que ens va fer obrir als ulls. Fassbinder va adaptar la novel·la d’Alfred Döblin en tretze episodis i un epíleg, es va rodar als estudis de la Bavaria Film, fou emesa l’any 1980 per una cadena de televisió alemanya i la seva estrena en cinemes als Estats Units tres anys més tard va significar un autèntic aconteixement cultural.
Ambientada a l’Alemanya d’entre guerres narra la història de Franz Bibenkopf un ex convicte que es vol reinsertar en un món que acaba de sortir d’una guerra i es prepara per entrar en un altra. Tots els crítics diuen que és un retrat perfecte de l’Europa de principis de segle i que Berlin Alexanderplatz és una obra imprescindible per entendre els límits de la literatura, el cinema i la televisió.

1 comentari:

  1. Encara que no sóc massa admirador del Fassbinder, té dues o tres pel·lis imprescindibles. Aquesta és un monument al cinema. Provaré de trobar-la al meu proveïdor habitual, que diuen.

    ResponElimina