dimarts, 15 de març del 2011

poesia completa




Sylvia Plath. Poesía completa 1956-1963, edición de Ted Hughes; traducción y notas de Xoán Abeleira; edición bilingüe. Bartleby editores, 2008.

L’any 1981 Ted Hughes va editar la poesia completa de Sylvia Plath, el llibre va rebre el premi Pulitzer per primera vegada atorgat a un autor mort. El Sr. Ted (the hughe) va decidir ordenar els poemes cronològicament així doncs els primers poemes són de 1956 i la llista arriba fins els 12 que va escriure el 1963 any de la seva mort. També hi va incloure els cinquanta poemes primerencs que ell considerava millors, escrits, la majoria al Smith College i amb suggeriments textuals del seu professor de literatura Alfred Young Fisher. Sens dubte és una manera diferent i molt més completa i acurada de conèixer l’obra poètica de la Sra. Sylvia que coneixiem a partir dels llibres editats de forma individual.
Aquesta versió en castellà de Xoán Abeleira segueix escrupulosament l’edició de Hughes, i conté (com no podia ser d’altra manera) les versions originals. Aquí trobareu una entrevista al traductor que parla de les feinades que li van provocar alguns poemes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada