dissabte, 30 d’abril del 2011

el mut


Carson McCullers. “El mudo” y otros textos. Seix Barral, 2007.

Feia temps que a Carson McCullers li rondava una novel•la pel magí, es tractava d’un home a qui tothom li anava a explicar les seves coses, era una història radial amb el protagonista central que escoltava a tothom però que no sabia què dir. No estava segura que funcionés, fins i tot va considerar la idea de convertir-ho en una sèrie de relats curts fins que en una de les seves “il•luminacions” va aconseguir enfocar la novel•la, el protagonista seria mut i es diria John Singer. El 1938 va redactar un resum, un pla de treball i els envià amb els sis primers capítols a Robert Lonscott encarregat de trobar nous talents de l’editorial Hoghton Mifflin, la resta és història: van acceptar la novel•la i li van fer un suggeriment, que canviés el títol el mut per un altre de més líric, el cor és un caçador solitari tret d’uns versos de Fiona MacLeod.

Aquest resum-pla de treball és el text més important d’aquest llibre però n’hi ha d’altres que que encara són millors com el realismo ruso y la literatura del sur, soledad...,una enfermedad americana (sublim) i El sueño que florece (notas sobre la escritura).

2 comentaris:

  1. ...i la novel·la Reflejos en un ojo dorado, una verdadera joia, un llibre definitiu.

    ResponElimina
  2. ..hola GLÒRIA, a mi personalment m'agrada més la balada del cafe trist. De totes maneres, reflejos.... és molt maco, totes les coses que va escriure aquesta dona són bones, hi ha pocs autors que tinguin tota la seva obra dins la categoria d'imprescindibles, Carson McCullers és un d'ells...

    ResponElimina