dijous, 14 d’abril del 2011

salut i república!
























 
Dimarts 14 d'abril de 1931

Durant tot el dia d'avui hi ha hagut gran moviment a la ciutat. Els grans esdeveniments polítics que havian de conmoure tota una nació s'endevinavan o es pressentien ja algunes hores abans de la seva realisació.

Quan a les primeres hores de la tarda s'ha sapigut l'instauració de la República espanyola i la creació de l'Estat Català, han estat issades banderes republicanes i catalanes en diversos llocs i l'entusiasme popular s'ha desbordat omplint carrers i places aclamant i vitorejant.

No cal dir com s'ha ressentit la Biblioteca de manca de llegidors. Hem tingut notícia de que a ultima hora s'havian anat tancant oficines i establiments a Barcelona; suposem que demà rebrem ordre de no obrir la Biblioteca.



8 comentaris:

  1. M'estic divertint (però també trobo que és molt interessant) la forma com cadascun dels blogs ha sabut parlar de la qüestió.
    Ja veus que 80 anys després, no cal proclamar res per a sofrir manca de llegidors.

    ResponElimina
  2. 80 anys després...gent fent cua per fer ús del servei d'internet (80% feisbucs, m'hi jugo un pèsol i hastaque un cigró). Pa mi que d'això se'n diu progrés.
    Salut i República!

    ResponElimina
  3. Quan (amb ganes de burxar, no ho puc negar) he preguntat a un d'aquest entusiastes del "progrés", cap on mena aquest "progrés", i perquè cal anar-hi tant sí com no, quasi mai n'he trobat cap que em donés una resposta coherent.

    ResponElimina
  4. Que la República no ens faci perdre el llegir!

    ResponElimina
  5. Doncs jo no et puc ajudar, que per aquestes coses sóc carpetovetònica, Brian.
    Tot i així, fa unes hores que m'he tornat a donar d'alta al feisbuc (ho faig cada sis o set mesos, i durant una estoneta, per tal de veure que s'hi cou).
    Doncs res, que m'alegro de saludar-te, que feia dies que no ens vèiem!!
    salut i república!

    ResponElimina
  6. ...ni l'escriure, Allau, ni l'escriure!

    ResponElimina
  7. Després de mirar la pàgina de Visca la República, ara començo a repassar els posts republicans.
    I ja friso.

    M'agrada molt aquesta aportació gairebé notarial, del dietari de la biblioteca. Per cert ara mateix estic justament a una biblioteca, connectada al seu generós wi-fi. Posriem dir que és un wi-fi republicà, ves per on.

    ResponElimina
  8. Clar, Eulàlia, tu pertanys al 15% restant!!
    Hi ha de tot, n'aquest món de les biblioteques. De tot i molt.
    Vaig a tafanejar "Visca la República" a veure com ha anat la cosa.
    Salut!

    ResponElimina