dilluns, 13 de juny del 2011

la roig fa 65 anys


Edu3.cat


13 de juny de 1946-10 de novembre de 1991


6 comentaris:

  1. Ostres, va néixer el mateix dia que en Pessoa, però 58 anys després! No ho sabia, això! La Montserrat em queia força bé, però només n'he llegit un parell de llibres "Ramona, adéu" i "Digues que m'estimes encara que sigui mentida", aquest darrer em va agradar força. També vaig veure l'obra de teatre quan la van passar per la tele. Aclarir que no tenim cap parentesc, eh?

    ResponElimina
  2. Sí, érem gaire bé de la mateixa quinta. El primer record que en tinc son les entrevistes a la revista Serra d'Or, acompanyada sempre de la fotògrafa Pilar Aymerich.

    ResponElimina
  3. A mi també em queia molt bé, sobretot a partir d'un programa de televisió que es deia "Personatges". Del que va escriure, tinc un vague record de "Ramona, adéu", "Molta roba i poc sabó" i més precís d'"Els catalans als camps nazis" i "L'agulla daurada". Vaig conèixer-la personalment un parell o tres anys abans de morir-se, al lliurament dels premis Amadeu Oller, a Barcelona, on va fer una conferència molt interessant sobre la necessitat d'escriure i la literatura com a memòria cívica, o alguna cosa així. Molt amable i agradable, en persona.
    Punt i a part i PS : QUE VAGi TOT BÉ, ROBERT, I RECUPERA'T AVIAT !!

    ResponElimina
  4. Ja sé que haver de recórrer als naixements i les morts no és cosa gaire elaborada, però val més això que res. Gràcies, nois.
    Al Youtube es poden trobar fragments del programa que cita en Miquel.
    I aquí, la Isabel Clara Simó parlant de la Roig en un cicle de conferències titulat "Referents", organitzat a Vic pel Centre de Normalització Lingüística d'Osona. D'això fa quatre o cinc anys.

    ResponElimina
  5. Acabo de pensar que només em duia deu anys d'avantatge. No sé quin carai de connexió sinàptica fa que quan sento aquest nom se'm representi la Maria Mercè Marçal. Ja em diràs tu, el cervell és un cas apart.

    ResponElimina
  6. Que no sigui perquè totes dues van morir tan prematurament, Lluís, i si fa no fa, a la mateixa edat, 45 anys la Roig, 46 la MMM. I del mateix: puto càncer. Perdó.

    ResponElimina