dimarts, 2 d’abril del 2013

un mes amb la carleton


Jetta Carleton (1913-1999) va néixer a Holden, Missouri.

Després de passar la infantesa amb les seves germanes grans a la granja dels seus pares, va cursar estudis universitaris. Va obtenir un màster en Literatura Anglesa i va exercir de professora durant un temps, fins que poc després es va mudar a la costa est dels Estats Units per dedicar-se a la publicitat. Les estades estiuenques a casa dels pares amb les seves germanes li van inspirar la seva primera i única novel·la publicada, Quatre germanes (1962), que es va convertir ràpidament en un best seller.

El 1970, després d'abandonar el món de la publicitat, va fundar amb l'ajuda del seu marit, Jene Lyon, una petita editorial a Santa Fe, Nou Mèxic, que va batejar amb el nom de The Lightning Tree. Als anys noranta, després d'enviduar, va començar a escriure una nova novel·la que mai no va publicar.
[De la solapa de Quatre germanes]

2 comentaris:

  1. el llibre és recomanable del tot

    descriu una ciutat rural i provinciana

    molt ben triat per a un club de lectura d'una ciutat com Vic

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és una novel·la estupenda. Ara que he tornat a Comarquinal, després d'una breu i remullada visita a la Galícia profunda (i remota), et juro, Lluís, que Vic em sembla l'hòstia del cosmopolitisme. I perdó pel tecnicisme.

      Elimina