dijous, 6 de juny del 2013

cursa d'obstacles



Aire fresc a La Tralla

37 anys després, Imma Bellafont passa el relleu d'un símbol de Vic

La Tralla de Vic, la llibreria de referència de la comarca d'Osona, va estar a punt d'abaixar la persiana a finals d'any. La malaltia d'Imma Bellafont -una institució en el sector, expresidenta del Gremi de Llibreters- l'obligava a deixar el negoci que havia obert fa 37 anys al centre de Vic, coincidint amb la seva jubilació i la decisió del seu fill de no continuar el projecte familiar. Oriol Roig -fill de l'escriptor Xavier Roig, client de La Tralla i veí del Moianès- va veure-hi la seva oportunitat. Tot just té 25 anys i està a punt de llicenciar-se en història, però està convençut que podrà tirar endavant el negoci amb "ganes" i "modernitzant la llibreria, fent-la un centre cultural més enllà dels llibres de novetat". Ja té pensat obrir una secció de còmic i novel·la gràfica. "Una llibreria només dóna satisfaccions", li adverteix Bellafont, que seguirà "assessorant" el nou propietari per la satisfacció que La Tralla continuï oberta. Ahir Roig va debutar acollint la primera presentació literària.
Laura Serra. «Llibreries: entusiasme o mort». Ara. 5|6|2013

Òscar Roig

[+]
Entrevista amb Imma Bellafont. Osona.com. 7|6|2013.
Galeria d'imatges de La Tralla. Marcel Albet Guinart al bloc Al peu del carrer. 23|12|2012.


4 comentaris:

  1. Doncs molta sort i molta empenta, que són temps de renovació!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tal i com està el panorama, la veritat és que valor, se le supone, que deien abans a la mili.

      Elimina
    2. Certíssim. Però, després de veure llanguir tantes llibreries, notícies com aquesta animen. I mentrestant la Taifa de Gràcia també es renova, s'anuncia una llibreria a l'Eixample (La impossible) sota el timó de dues exProa... Hi ha vida sota les pedres.

      Elimina
    3. Ai, aviam si un dia d'aquests em llevo valenta i agafo el toro per les banyes, la paella pel mànec (i un banquer pels cacauets) i obro la meva fantàstica llibreria: La divina providència, es dirà.

      Elimina