dimarts, 2 de juliol del 2013

el rei




 Elvis Presley segueix cotitzant a l'alça 35 anys després de la seva mort

Més de 300 objectes del rei del rock arriben a xifres astronòmiques en una subhasta celebrada a Memphis

Dimecres, 15 de agost del 2012 -
EL PERIÓDICO / Barcelona
Ja han passat 35 anys des que va morir víctima d'un atac cardíac --es compleixen aquest dijous--, però Elvis Presley segueix cotitzant més que mai. Bona prova n'és la subhasta que la casa Heritage Auctions ha celebrat aquest dimarts a l'Hotel Peabody de Memfis: fans de tot el món han licitat per més de 300 objectes personals del rei del rock, alguns d'ells bastant curiosos, com una targeta de biblioteca en què l'Elvis adolescent va estampar la seva firma.
Segons Margaret Barrett, directora del departament d'objectes de la indústria musical i d'entreteniment d'Heritage Auctions, aquesta subhasta és una forma rendir homenatge al llegat de Presley en la cultura nord-americana. I també un negoci en tota regla: un contracte firmat per l'artista ha arribat als 14.000 dòlars (11.400 euros), la citada targeta de biblioteca --que un bibliotecari va trobar mentre llençava alguns llibres vells-- s'ha adjudicat per 7.500 (6.100) i una capseta on guardava tetraciclina (un antibiòtic) ha canviat d'amo per 6.875 (5.600).
Un estoig de guitarra bastant atrotinat però amb la firma d'Elvis ha arribat als 5.000 dòlars (4.070 euros), cosa que no està gens malament si es té en compte que el 1967 dos joves admiradores de l'artista van pagar-ne només 15 dòlars. Més cara li ha sortit la seva afició al col·leccionista que s'ha quedat un revòlver Colt Python: ha desemborsat 13.750 dòlars (11.190 euros) perquè està comprovat que Elvis va fer exercicis de tir amb ell a Graceland, la seva mansió. Però el rècord se l'ha endut una guitarra Giannini Craviola, que s'ha entregat per 18.125 dòlars (14.750 euros).


_______________________________
P.S.: La targeta correspon al llibre The Courageous Heart: A life of Andrew Jackson For Young Readers. L'Elvis el va agafar en préstec a la biblioteca de la Humes High School de Memfis, l'any 1948.



[+]




2 comentaris:

  1. Tot això és un monumental error, perquè l'Elvis està viu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara que ho dius, una meva col·lega -una suspicious mind donde las haya- fa cosa d'un parell d'estius es va fer un tip d'explicar, a qui la volgués escoltar, que havia vist l'Elvis provant matalassos a l'Ikea de Sant Adrià. No li vam fer ni cas, perquè ens va semblar que anava una mica passada de tònica i ara em dius això. Pobra Sita.

      Elimina