divendres, 30 d’agost del 2013

primer congrés internacional vernià



  Els dies 4, 5 i 6 de setembre, la seu de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona) acollirà el I Congrés Internacional Vernià, amb l’objectiu d’estudiar la vida i l’obra de l’escriptor i promoure’n el coneixement.
La inauguració del Congrés serà dimecres, 4 de setembre, a dos quarts d’onze del matí, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC. La conferència inaugural, titulada «Histoire d’études verniennes», serà a càrrec de Jean Michel Margot, especialista en Verne.
El Congrés, que porta per títol «Ciència, literatura i imaginació: Jules Verne i l’aventura del coneixement», aplegarà els estudiosos de l’autor francès de més prestigi i reconeixement mundial, que presentaran els seus coneixements i recerques amb un discurs assequible per a tots els públics. A més de la conferència inaugural, se’n pronunciaran tres més ―«Los apócrifos de Jules Verne», per part de Piero Gondolo della Riva; «Les romans que Jules Verne n’a jamais écrits», a càrrec de Volker Dehs, i «Verne i la màquina de viatjar», a càrrec d’Alain Verjat―, així com una trentena de comunicacions. L’organització del Congrés és a càrrec de la Societat Hispànica Jules Verne (SHJV), la Societat Catalana Jules Verne (SCJV), la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT), filial de l’IEC, i l’IEC.
[Font: IEC
Aquí, el programa complet.


1 comentari:

  1. El nostre inestimable col·laborador Pasqual Bernat, vernià confés, hi participa amb una comunicació que presentarà el dijous 5 de setembre: Jules Verne i la controvèrsia científica. El cas del Viatge al centre de la Terra.

    ResponElimina