dimarts, 26 de novembre del 2013

caro diario



Dijous 22 de març (1934)
Hem llegit un solt al "Diari de Vic" formant part d'una nota d'Esquerra Republicana de Catalunya i signada pel Sr. Modest Nicolau amb unes falses acusacions sobre la nostra actuació a la Biblioteca. Deia el comentari que havíem afirmat, a la demanda d'un lector d'unes obres de Dumas o de Voltaire, que nosaltres no teniem obres excomunicades: afirmació que nosaltres no podiem fer ja que nosaltres tenim a la Biblioteca les obres d'aquests autors i d'altres que figuren a l'índex. Parla també de la qüestió de les cintes monàrquiques referint-se a la qüestió suscitada l'any anterior.
No cal dir que ens ha molestat extraordinariament aquesta campanya més quan com ja hem dit no té absolutament cap fonament i tenint en compte que el mateix sot-signant no ha estat mai a la Biblioteca.
Comunicarem a la Central de Biblioteques Populars aquest afer.

*  *
La qüestió de les cintes monàrquiques:

Divendres 2 de juny (1933)
M'han notificat oficiosament que hi ha algú interessat en molestar-nos respecte a una col·lecció d'obres que segons ells porta una insígnia monàrquica. No he fet cas de la notícia però en parlaré n'obstant al Sr. Rubió.

Dimecres 7 de juny (1933)
He escrit al Sr. Rubió notificant-li la denúncia feta per alguns elements extremistes sobre les cintes de punt que hi ha en algunes col·leccions de llibres.

Divendres 9 de juny (1933)
He rebut contestació del Sr. Rubió sobre la denúncia feta a la Biblioteca aconsellant-me que no faci cas de les insídies i que donarà curs a l'assumpte.

Dimarts 4 de juliol (1933)
Hem tramés a la Central de Biblioteques Populars alguns dels llibres de la col·lecció Araluce per canviar les cintes tal com va encarregar-me el Sr. Rubió.



4 comentaris:

  1. Ep.... encara imbuïda per la nova visió de 'La vieja memoria'.... això, Matilde, en aquells moments volia dir un 'estat de l'opinió'.... Matilde, jo diria que encara es deuen viure paral·lelismes avui dia amb aquella situació. Fins i tot diria que m'he topat amb gent que actuaria o actua o ha estat a punt d'actuar de la mateixa manera. Ai..... perquè no m'excomuniques an a mí?????
    [Ah.... la Ibarruri no li deia "Pues no es verdad, pues no es verdad" a la Montseny... li respon això a en Gil Robles quuan aquest l'acusa d'haver-li dit a les Corts que el matarien]...So sorry, nena, però és que la meva memòria comença a ser vella.... no obstant tenen una bona enganxada de ens hem tractat-no, no ens hem tractat en sa nostra vida més que curiosa.... i sobretot quan el director hi intercala un document històric fefaent del fet....Ai! La memòria i la desmemòria]. Perquè no ens muntes un club de lectura de cues de pansa (d'autoajuda per a gent com jo que comencem a no aguantar-nos els pip mentals?????) Es diria..... 'Cues de pansa?..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això ja ve de quan vivíem a les branques dels arbres, Tremenda, (bé, no pot ser perquè encara no se'ns havia concedit el do de la paraula, que si no). La condició humana deu estar, si fa no fa, com a l'època carpetovetònica. Com feia aquella inscripció que teníem al pati de la biblioteca? Els grecs ho van inventar tot, no? Pues eso.

      I pel que fa al club de lectura CUES DE PANSA, quan vulguis.

      Programa:

      -L'ou de la serp, d'en Xammar.
      -Contra tota esperança, Nadejda Mandelstam.
      -Lady Sings the Blues, Billie Holiday...

      Elimina
  2. I com rejudes continua el 23 de març???? "M'ha dit que s'extranyava molt, com nosaltres.....". Va.... s'admeten apostes: en Rubió renya la bibliotecària del moment. En Rubió li dóna suport per la seva professionalitat. En Rubió excomunica la bibliotecària. En Rubió li recrimina que no han assistit a una reunió.....

    ResponElimina
    Respostes
    1. En Rubió diu a la bibliotecària que no foti puto cas, Tremenda.

      [Ja sé que ara em rentaries la boca amb lleixiu, però no saps com he gaudit imaginant-te tota arronsadeta per culpa dels meus tecnicismes noucentistes!!!! Sóc més xunga que lady Macbeth)

      Elimina