divendres, 31 de gener de 2014

crònica de successos


EN LA REGIÓN DE LOS URALES EN RUSIA

Detenido un exprofesor por matar a un amigo en una discusión sobre literatura


Un exprofesor ha sido detenido en la región de los Urales en Rusia como sospechoso de haber matado a puñaladas a un amigo durante una disputa sobre los géneros literarios, según ha informado la agencia de noticias RIA Novosti.
   La víctima del apuñalamiento, un hombre de 67 años, insistió en una discusión con su amigo en que la "única literatura verdadera es la prosa", según ha relatado la delegación de la región de Sverdlovsk del Comité de Investigación ruso (la Policía federal).
   La declaración de la víctima provocó un enorme enfado a su amigo, de 53 años de edad y apasionado de la poesía, hasta el punto que le apuñaló y acabó con su vida. Los dos hombres se encontraban ebrios en el momento de los hechos.
  El incidente tuvo lugar la semana pasada pero el principal sospechoso se dio a la fuga y no fue encontrado hasta esta semana. El individuo, cuya identidad no se ha facilitado, ha sido arrestado con cargos de asesinato, por lo que podría pasar hasta quince años en prisión.
   RIA Novosti ha recordado que no es la primera vez que se da un incidente de este tipo en Rusia, después de que en septiembre en la zona de Rostov del Don un hombre recibiera un disparo tras haber discutido con otro individuo sobre el filósofo Inmanuel Kant.
europa press.

[Font: la Núria Cisa


7 comentaris:


 1. A la nostrada.


  DEFENSANT LO DESCONEGUT

  Dos italians, l'un entusiasta del Dant i l'altre d'Ariosto, un dia dinaren plegats i en bona companyia. Després del llevant de taula, encetaren de nou sa eterna qüestió de si era l'Ariosto o el Dant lo primer poeta d'Itàlia, i no es pogueren avenir de cap manera. Cridaren, baladrejaren, se digueren lo nom del porc i es tiraren los plats pel cap mentres ne quedaren de sencers a la taula. Plens d'ira, després se desafiaren, sortiren al carrer, ganivetada va i ganivetada ve, en menys temps del que haurien gastat en donar gràcies, i un dels dos caigué a terra ferit mortalment. Abans de donar l'esperit a Déu, a exemple de nostre Don Quixot, recobrant l'esma perduda momentàniament per la idea, s'exclamava dient aqueixes paraules: "Senyor, perdonau-me! Moro tontament per defensar que l'Ariosto és millor que el Dant, i això és ben trist al pensar que no he llegit ni l'un ni l'altre".

  Jacint Verdaguer. Rondalles a: Obres completes. 5a ed. Selecta, 1974. P. 1360.

  ResponElimina
  Respostes
  1. M'ha encantat la versió Verdaguer.

   Elimina
  2. Ep, messié, aprofito l'avinentesa per a transmetre-us la felicitació d'en Josep LL., clubaire. Ahir em va dir a peu de taulell que la sessió de l'altre dia li va agradar molt, però molt. Es veu que el duet Pimpinella va triomfar, Allau. Que lo sepas.

   Elimina
 2. Quina alegria saber-ho, que els del club no són de natural gaire expansius.

  ResponElimina
  Respostes
  1. És veritat, no piulen ni que els matis! En fi, Thank you. How grand we are this morning!, que diu en Joyce.

   Elimina
 3. Quan m'he vist de font, m'he enrojolat tota. Això ho vaig trobar com qui troba un refredat, és viral, de virus. I pel que fa a la rondalla del Mossen, es veu que ve de lluny lo de parlar de llibres sense haver-los llegit.
  País! que diria aquell.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Serà virus, però jo el vaig agafar a ca teua, Núria!

   Elimina