dijous, 29 de maig de 2014

amb modusBiblioteques de Barcelona llança una col·lecció de llibres ficticis per a fomentar el bon ús de les biblioteques.
Al mes de maig comença a les Biblioteques de Barcelona la campanya Ens agraden els lectors, destinada als usuaris de les biblioteques per a la conscienciació que cal la col·laboració de tothom per a un bon funcionament de les biblioteques.
La campanya consisteix en el llançament d'una col·lecció de llibres ficticis, amb titulars simpàtics i il·lustracions coloristes, que busquen captar l'atenció dels usuaris i fer-los reflexionar tot recordant-los la normativa de manera propera i fugint de paternalismes.
Vertebrada a partir de quatre eixos, la campanya incideix en els temes de mantenir una actitud correcta, no fer malbé els llibres, retornar els documents a temps i deixar els llibres en els llocs assignats. Es parteix dels epígrafs de la Normativa d'ús de Biblioteques de Barcelona i s'explica quins són els gestos que poden fer els usuaris que beneficien tothom.
Biblioteca sense llei. Cal mantenir una actitud correcta a la biblioteca i evitar sorolls, olors penetrants i comportaments o activitats que puguin interferir en el bon funcionament dels serveis o molestar els altres usuaris. Els telèfons mòbils i altres dispositius sonors han d'estar en silenci.
L'abominable devorallibres. No subratllis, taquis, facis malbé ni anotis els llibres. Cal tenir cura dels materials i els documents que s'utilitzen a la biblioteca i dels que es deixen en préstec.
El llibre segrestat. Retorna els llibres sempre a temps. És fonamental la devolució dels documents que es deixen en préstec en el termini establert. Algú els pot estar esperant. El termini de préstec és de 30 dies naturals per a tota mena de materials. Els documents prestats es poden renovar fins a un màxim de tres vegades sempre que no estiguin reservats i no hagi expirat el termini de retorn.
La recerca desesperada del llibre perdut. En acabar la consulta deixa els llibres als llocs assignats (carretons, taules). Un llibre desendreçat és un llibre perdut. Només les enciclopèdies, les revistes i els diaris s'han de retornar a les prestatgeries.
S'han imprès 80.000 punts de llibre, es penjaran cartells, s'emetrà un vídeo a les pantalles de les biblioteques i al canal YouTube de biblioteques, es repartiran corporis dels llibres a les biblioteques i es difondrà la campanya a les xarxes socials i al butlletí de notícies de Biblioteques de Barcelona. També s'han fet uns plafons gegants que aniran itinerant per les biblioteques de la ciutat.
Aquesta campanya ha estat realitzada per l'agència Soon in Tokyo i les il·lustracions s'han encarregat a la il·lustradora Carmen Segovia.


[Font: Biblioteques de Barcelona]
2 comentaris:

  1. Tant com m'agraden els llibres historiats, Mati. Amb taques de cafè, de bollycao, de tigretón, de vinassa, amb sorra, purpurina, confetti, plens de greix, untats de mantega, amb guixades creatives, amb molts fulls esparracats per dur a reparació, ... res, tot un món que s'acaba. El civisme sepultarà les nostres darreres esperances. Amunt els .... flostis! (hip) Et prometo que avui encara no he begut. (hip) Però és que el llibre 'Alcohólicos anónimos' em porta de corcoll. Dilluns te'n faig un ral (hip).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si fossis l'encarregat (encarregada, encarregada) de la secció 'planxa i pintura-i-miracles,-en- general', no t'agradarien tant els llibres historiats, Tremenda, ja t'ho ben juro. La setmana que ve em toca esborrar un parell d'exemplars subratllats fins que el llapis va dir prou, dedicatòria inclosa. Els amables lectors que, a jutjar pel rastre que han deixat, estaven entusiasmats amb el contingut dels llibres, denoten una greu manca d'esperit pràctic. En aquest cas, lo seu hagués set assenyalar els fragments poc rellevants. Grrrr.

      Elimina