dimarts, 13 de maig del 2014

la tecla sala, premiada


Reconeixen la feina de la Tecla Sala en la promoció del còmic

LA VANGUARDIA. Cultura | 08/05/2014 - 16:44h

L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), 8 maig (EFE).- L'Associació d'Autors de Còmic d'Espanya (AACE) ha premiat a la Biblioteca Central Tecla Sala de l'Hospitalet per la difusió i promoció que fa del còmic, ha informat avui el consistori.
El premi de l'AACE es lliurarà el 16 de maig en el marc del Saló Internacional de Còmic que se celebrarà a Barcelona.
La biblioteca Tecla Sala ha rebut el premi en la categoria d'institució, empresa o personalitat que hagi donat suport al còmic espanyol, i l'AACE ha valorat la feina de difusió realitzada per l'equipament per mitjà d'exposicions i xerrades, així com la publicació del butlletí electrònic Còmic Tecla, que té 1.200 subscriptors.
L'associació també destaca que la biblioteca ha sabut dotar el seu fons amb exemplars amb els quals poden treballar estudiants i professionals.
El fons de còmic de la biblioteca Tecla Sala consta de més de 25.000 documents i està format per una col·lecció moderna i una altra d'històrica que inclouen còmics de tots els gèneres i èpoques, com els quaderns apaïsats del Capitán Trueno dels anys cinquanta o els almanacs de Bruguera dels seixanta.
També recull documents de teoria sobre el còmic com la revista francesa Pilote, en què es va començar a publicar Astèrix, i còmics actuals en diferents idiomes i formats.




4 comentaris:

  1. La meva més cordial felicitació, no a la Biblioteca Tecla Sala, que com tothom sap, no és ningú, sinó als professionals, a qui no tinc el gust de conèixer, que hi penquen i se'n cuiden dels còmics. I no ho dic per dir, sé de què parlo, que aquest mes m'han solucionat la papereta Bechdel amb un especial que li van dedicar en el butlletí del seu club de lectura de còmics, Còmic Fòrum, es diu, el juny del 2012. Me n'he aprofitat tant com he pogut de la seva excel·lent feina. Doncs res, que moltes gràcies i l'enhorabona.

    ResponElimina
  2. (Doncs que sàpigues, matilde, que faig arribar la teva felicitació al company que elabora els dossiers del club de lectura... segur que li farà molta il·lusió ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. La feina ben feta no té fronteres, sfer! I que el diable se m'emporti per fer servir eslògans convergents...

      Elimina
    2. I sempre, sempre, té nom i cognoms.

      Elimina