dimarts, 24 de juny del 2014

estrena



El proper dijous 19 de juny, obrirà les portes la Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall. Situada als jardins de la Vil·la Florida, a la confluència dels carrers Sant Gervasi de Cassoles i Bisbe Sivilla, és un nou equipament cultural i de proximitat. Es converteix en la biblioteca central del Districte de Sarrià - Sant Gervasi i dóna servei a la seva població juntament amb la Biblioteca Clarà i la Biblioteca Collserola - Josep Miracle.
L'edifici, de nova construcció, és obra de Baena Casamor Arquitectes BCQ, S.L.P. Té una superfície útil de 2.396 m² repartits en dues plantes i un badalot, una construcció que sobresurt de la coberta.
  • A la planta baixa trobareu  la zona d'acollida, una zona infantil i els punts de consulta per internet.
  • A la planta subterrània hi ha l'àrea reservada per a adults, una sala polivalent per a actes culturals, una zona multimèdia per a la formació i l'alfabetització digital i els serveis tècnics.
La biblioteca es troba semisoterrada al jardí de la Vil·la Florida i la seva estructura és conseqüència, en part, del respecte a l'arbrat original existent. De fet, la coberta enjardinada queda al mateix nivell que l'antic jardí de la Vil·la Florida i en suposa la recuperació en la seva màxima dimensió.
L'accés a la biblioteca és pel carrer Sant Gervasi de Cassoles, una de les vies més antigues i importants de l'antic nucli de Sant Gervasi. A l'exterior, els "patis de llum", envoltats de vidre, il·luminen l'interior i en deixen entreveure l'activitat. A dins, els "patis de coneixement", estances plenes de llibres, formen part de l'estructura que suporta la biblioteca. Algunes de les parets interiors, recobertes de bloc ceràmic lleuger, són una al·legoria a l'edifici dins la terra. Tot això conforma un paisatge interior articulat i canviant, on cada ús i cada usuari troben el seu lloc.
[Font: Biblioteca Virtual. Diputació de Barcelona] 




2 comentaris:

  1. Espectacular, no? Vénen ganes de viure-hi!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Alt Standing. A Sant Gervasi de cassoles. Casa semisoterrada de 2.396 m² repartits en dues plantes i un badalot . Preu a convenir. Ideal badocs.

      Elimina