dissabte, 14 de febrer del 2015

disfresses: matilde finch, attorney at law



Font: Pretty Passions.

Matar un rossinyol (títol original en anglès To Kill a Mockingbird) és una novel·la de Harper Lee publicada el 1960. Va ser un èxit immediat, guanyant el Premi Pulitzer, i s'ha convertit en un clàssic de la literatura nord-americana moderna. La trama i els personatges estan inspirats en les observacions de l'autora de la seva família i veïns, així com en un esdeveniment que va tenir lloc prop de la seva ciutat natal el 1935, quan ella tenia set anys.
El 1962 es va adaptar al cinema, dirigida per Robert Mulligan i amb en Gregory Peck fent d'Atticus Finch.
Argument
Atticus Finch, un advocat del sud dels Estats Units de la dècada del 1930 ha de defensar un home negre acusat de violació. El relat, contat a través dels records i la mirada dels seus fills Scout i Jem, és sembrat de detalls sobre la vida i la mentalitat de l'època així com d'anècdotes de veïns (algunes inspirades en els records d'infantesa de l'autora de la novel·la). 
[Viquipèdia dixit]

--- -- -> Harper Lee publica la seqüela de 'Matar un rossinyol' després de més de 50 anys de silenci. Arallegim. 5|2|2015.





3 comentaris:

  1. "Això m'ha ordenat el Senyor: "Vés, aposta un sentinella per anunciar el que vegi....". Harper Lee deu tenir un asmari ple de llibres per publicar. Fins els 114 en pot anar publicant un cada any!!! És tremenda!!!

    ResponElimina
  2. Calla, aquesta, la Lee, vindrà a ser, salvant les distàncies, un cas com la Lluïsa Forrellad, ja saps, guanya el Nadal, passa cinquanta anys en capella, sense dir ni mu i després vinga a publicar, ella i la seva bessona, la Francesca. Qui sap si la Harper Lee té una germana, també.

    ResponElimina
  3. Doncs en tenia una. Va morir fa pocs mesos, als 103 anys.Advocada en actiu fins passats els cent ... per això et deia això dels 14, com en Riudavets de Es Migjorn Gran, si fa no fa. Alice Finch Lee, EPD, -per no dir ACS, que sembla una constructora. Arxivadors plens de novel·les, Mati.

    http://www.theguardian.com/books/2012/apr/04/harper-lee-sister-alice-finch

    Coses de germanes, no sé si tu en tens cap, que ja sabràs de què va la cosa. nanit

    ResponElimina