divendres, 26 de juny del 2015

a una bibliotecària


«En el meu últim article parlava d'un escriptor. Avui, parlo d'una bibliotecària. L'últim dia us parlava del llibre del final del Club de Lectura Cantoni, i avui us parlo de qui s'ocupa que sempre ens arribi allò que hem de llegir. De la nostra bibliotecària, vaja. De la Rosa Garcia.
No la conec. Vull dir, personalment. Abans, això hauria estat una tragèdia. Avui, sense haver vist una persona, ens en perdem el contacte humà però no res més: la professionalitat ens arriba per correu electrònic o a través d'algú altre. Consti, però, que friso per veure-li la cara. Perquè sé que hi tindrà un somriure permanent, resultat de l'amabilitat que desprenen els seus correus i la seva gestió.
Organitzar el club de lectura és d'allò més gratificant. Però encara ho és més si des del bibliobús Guilleries les coses van com la seda. La Rosa proveeix, la Rosa gestiona, la Rosa ens ho té tot preparat al punt, la Rosa ens proposa activitats extra, la Rosa ens defensa davant de qui faci falta... i, a sobre, la Rosa ens felicita. Voleu res de millor? A la resposta previsible de “és la meva feina”, diré que hi ha maneres i maneres de fer la feina. Que tant de bo tothom la fes així.
Aprofito per agrair també la corresponsabilitat de l'organització del club a l'Elisenda Brau, i al nostre enllaç amb el bibliobús, l'Antònia Correa, especialista a anar amunt i avall de la comarca carregada de llibres, a gestionar-ne el préstec, a ocupar-se que sempre tinguem els llibres que hem de tenir. A Ca l'Ignasi, per l'espai i els braços oberts. Al Festival de Cantonigròs, pel mateix. I també a altres persones amb col·laboracions puntuals però molt valuoses: Rita, Rosa M.... i callo, perquè no em vull deixar ningú.
Tornant a la Rosa Garcia. Que per molts anys continuïs en aquesta feina que va començar la Carme Trabal (un record per a una gran bibliotecària, ara a Torelló, que també és del club de Cantoni). Al món dels llibres ens convé gent com tu. Moltes gràcies».


| Actualitzat el 20/06/2015. NacióDigital.cat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada