divendres, 12 de juny de 2015

assumpció vs. assumpta


[...] Se trata del libro Lletraferides firmado por Assumpta Montellà. De hecho esta autora ya fue puesta en evidencia por el profesor Francesc Vilanova en la revista Avenç de enero de 2010, donde se denunciaban casos de apropiaciones y usurpaciones en sus libros anteriores La maternitat d’Elna o Els contrabandistes de la llibertat, sin embargo, la señora Montellà ha continuado ejerciendo su mala praxis, en este caso plagiando fragmentos de un libro de la bibliotecaria Assumpció Estivill: L’Escola de Bibliotecàries, 1915-1939.
[...]  Después de conocer el caso y contactar con la editorial Ara LLibres para denunciar la situación y recibir como respuesta nada más que buenas palabras pero ningún acto satisfactorio, Estivill ha decidido emprender acciones legales y denunciar públicamente el caso.
[...] Al parecer la supuesta autora de Lletraferides conocedora de las investigaciones de Estivill contactó con ella para pedirle información sobre la materia del libro. Pues bien, Montellà no sólo fusila fragmentos enteros del trabajo de Estivill, sino que ni tan siquiera se digna en citarlos como obra ajena apropiándose de ellos. Para más inri las pocas aportaciones que hace de cosecha propia son erróneas y crean contradicciones con el texto, dando lugar no sólo a un libro fruto del plagio, sino a una chapuza y una aberración que hasta el momento, Ara Llibres no ha retirado del mercado.

Óscar Sotillos. «¡Plagio!». Al blog Oigo voces. 10|6|2015.

--  --- -- --- --  --- - -- ---

Comunicat d’Ara Llibres
Barcelona, 10 de juny de 2015
Davant la queixa de la senyora Assumpció Estivill en relació al llibre Lletraferides, Ara llibres vol posar de manifest que ha posat els fets en coneixement de la senyora Assumpta Montellà, autora del llibre. En resposta a aquest requeriment, l’autora ens ha informat i acreditat que en el procés de l’elaboració del llibre va sotmetre els textos a revisió de la senyora Estivill, qui va fer correccions i suggeriments que l’autora va incorporar i posa de manifest la seva participació consensuada en el llibre. Al final del llibre, als agraïments, l’autora destaca de manera preferent aquesta col·laboració. Per tant considerem que aquesta reclamació no està justificada.
Des d’Ara Llibres volem remarcar que des del primer moment hem mostrat la necessitat i la nostra predisposició per parlar de la qüestió amb la senyora Estivill i la mantenim.
D’altra banda, des d’Ara Llibres sempre hem respectat els continguts i els criteris de les obres dels nostres autors que són qui n’assumeixen plenament i de manera responsable el seu contingut.
No obstant per prioritzar el diàleg entre totes les parts i resoldre el conflicte de manera positiva hem decidit, com a mostra de bona voluntat, aturar la comercialització del llibre.
Ara Llibres agraeix als lectors la seva comprensió i confiança en la nostra tasca editorial.
---  -->  Ara Llibres retira una historia de las bibliotecarias en Catalunya acusada de plagio. Ernest Alós. elPeriódico. 13|6|2015.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada