dijous, 21 d’abril del 2016

del bookcrossing al bookcatching


Del 'bookcrossing' al 'bookcatching': s'escampen 600 llibres gratuïts a Barcelona per Sant Jordi

Alguns exemplars estaran amagats i només es podran aconseguir després de resoldre un seguit de pistes

A part de comprar els llibres de les parades, aquest Sant Jordi els lectors més desperts podran trobar exemplars a llocs tan poc habituals com els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), la Universitat Pompeu Fabra, els edificis de la Fundació Miró i el Museu Marítim. Aquests espais s'han sumat al 'bookcrossing' i els propers dies 'alliberaran' més de 600 llibres de forma gratuïta pels carrers de Barcelona.
L'intercanvi d'exemplars començarà aquest dijous. Des de les vuit del matí fins a les vuit del vespre, Abacus posarà en circulació 500 exemplars a les estacions, vestíbuls i trens de les línies del Vallès i del Llobregat dels FGC. Alguns dels títols alliberats seran novetats editorials d'escriptors com Jonas Jonasson, Mario Vargas Llosa, Juan Marsé, Òscar Dalmau, Pilarín Bayés i Roger de Gràcia.
El president de la cooperativa, Miquel Cabré, veu aquesta acció com "una manera lúdica de recordar que la lectura contribueix a fer ciutadans més inquiets i crítics i, per tant, més lliures". L'objectiu de la iniciativa és que els usuaris que trobin un títol el comparteixen després de llegir-lo, seguint amb la filosofia del 'bookcrossing'. Per això, els llibres estaran identificats amb un número per poder-los enregistrar al web  abacus.coop/bookcrossing i crear un diari de viatge.
La 'caça' de llibres
L'intercanvi de llibres té una variant per als lectors més intrèpids, el 'bookcatching', que complica la recerca dels exemplars amb diferents proves. La Universitat Pompeu Fabra amagarà un centenar de títols per les seves instal·lacions del carrer Balmes i els lectors hauran de resoldre un joc de pistes per poder-los 'caçar'.
Els lectors amb preferències artístiques també tindran el seu espai. La Fundació Joan Miró se suma a la iniciativa i alliberarà tretze exemplars per Sant Jordi als diferents edificis que formen el 'Barcelona Miró Tour'. Per altra banda, el Museu Marítim amagarà una vintena d'obres a les Drassanes, al seu jardí i a les sales d'exposicions...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada