dijous, 6 d’abril del 2017

arbres, llibres, boira i record


L’estudi BCQ farà la nova biblioteca de Vic
Aquest dimecres s’ha donat a conèixer el projecte guanyador entre els 5 finalistes
Jordi Vilarrodà
El 9Nou
5|4|2017 
L’estudi BCQ Arquitectura Barcelona, liderat pels arquitectes Toni Casamor i David Baena, serà l’encarregat de fer el projecte de la nova biblioteca de Vic, al solar de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. La seva proposta, presentada amb el lema de “Arbres, llibres, boira i record”, ha estat l’escollida pel jurat del concurs que va convocar l’Ajuntament de Vic, al que es van presentar inicialment 56 propostes. D’entre aquestes se’n van escollir 5 de finalistes. Avui l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, acompanyada de regidors de l’equip de govern, ha donat a conèixer la guanyadora.
L’avantprojecte de BCQ planteja un edifici molt obert cap al carrer, que aprofita el desnivell del solar i que tindrà una superfície construïda de 4.000 metres quadrats. Disposarà de sala d’actes i bar-restaurant, que podran funcionar encara que la biblioteca estigui tancada. “És un gran equipament, un nexe d’unió de la ciutat”, ha dit Anna Erra. Al jardí hi haurà 9 arbres que recordaran cada una de les 9 víctimes de l’atemptat de la caserna.
L’estudi guanyador no podrà començar a treballar fins que no s’hagi aprovat la modificació del POUM de Vic per qualificar el solar com a equipament públic. Després han de transcórrer 6 mesos de redacció del projecte. La primera pedra del nou edifici es podria col·locar a finals de 2018.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada