dimarts, 11 de desembre del 2018

a sant julià de vilatorta


Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta
Projecte de Biblioteca Municipal 
La biblioteca serà ubicada a l'edifici de propietat municipal conegut com l'Arca de Noè. Es tracta d'un edifici aïllat que consta de tres plantes sobre resant. Les dues plantes superiors acolliran la futura biblioteca.
Aquest avantprojecte desenvolupa la proposta guanyadora d'un concurs obert, redactat pels arquitectes Oriol Cusidó i Irene Marzo, del Taller 9s Arquitectes SCP, que va ser presentat el passat mes de juliol.
Aquest projecte ha de suposar un punt d'inflexió en la vida cultural i social del nostre municipi: la Biblioteca Municipal de Sant Julià de Vilatorta i s'ubicarà a la 1a i 2a planta de l'Arca de Noè.

*  *  *

Taller 9sArquitectes
ESPAIS RECICLATS
Sant Julià de Vilatorta, 2018-
Encàrrec:  Diputació de Barcelona
Superfície d’actuació:  643 m2
Fase:  avantprojecte
Imatges:  vimworks

Es rehabiliten les dues plantes superiors de l'edifici de l'Arca de Noè per a ubicar-hi la nova biblioteca municipal, generant un espai d'accés en planta baixa compartit amb l'actual Consultori mèdic local.
El projecte planteja obrir el forjat intermedi, per eliminar els problemes d'alçada de la planta superior i dotar la biblioteca de llums i visuals creuats, i al mateix temps, revaloritzar la coberta actual. El programa es disposa respectant les crugies actuals, amb una sala central que esdevé un espai comodí que en relació amb els altres espais multiplica la funcionalitat del conjunt (espais de suport, sala d'actes, espai de formació, etc.) en un programa tant reduït.
El projecte planteja també l'arranjament de la zona d'accés, millorant l'accessibilitat i dotant l'edifici de la imatge de representativitat que demanda un equipament d'aquestes característiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada