dilluns, 26 d’agost del 2019

catalans pel món


Glòria Bassolas
Platja d'Aro
Cartas de los lectores
elPeriódico
23|8|2019

Estic passant les vacances d'estiu a Villaviciosa (Astúries). Vaig anar a la biblioteca pública d'aquesta població a preguntar si podia, amb el meu carnet de la xarxa de biblioteques de la Generalitat de Catalunya, utilitzar el servei de préstec. 
Considerant que només recentment hem aconseguit poder retirar medicaments de les farmàcies amb la targeta sanitària d'una altra comunitat i que tristament la cultura no és prioritària, no m'ha sorprès la negativa sinó la raó que m'ha donat el bibliotecari: Catalunya es nega al fet que els carnets de les biblioteques siguin vàlids a totes les comunitats, afegint: "Y ya sabemos que Catalunya manda sobre las otras autonomías".

2 comentaris:

  1. De fet no cal anar tan lluny. A Catalunya encara no existeix carnet únic de les dues xarxes que formen el sistema de lectura pública. Si la Glòria vingués a Vic amb el seu carnet de Platja d'Aro (Generalitat), seria vàlid, això sí, però l'hauria de donar d'alta a la nostra base de dades d'usuaris (Diputació de Barcelona). Estructures d'estat.

    ResponElimina
  2. El president Torra va anunciar que el primer semestre del 2019 tindríem catàleg i carnet únics, però ja fem tard. Aquí.

    ResponElimina