dilluns, 15 de juny del 2009

el dia de la langosta

De Nathaniel West (1903-1940) conec la novel·la senyoreta corsolitari que espero algun dia formi part del nostre club i aquest el dia de la langosta (1939) que trec a col·lació perquè també està situat a l’època de la Gran Depressió als Estats Units. Els personatges també van a Califòrnia però no a collir fruita sinó a Hol·lywood la Meca del cinema que pateix un període de transició entre el mut i el sonor.
Sembla que la glòria va ser més benèvola amb el seu amic Francis Scott Fitzgerald, de qui no té res d’envejar, potser, si de cas, temps, el què no va tenir per escriure més, doncs va morir en un accident de circulació als 37 anys un dia després que el seu admirat Fitzgerald.
La novel·la és una àcida crítica a la banalitat del món de Hol·lywood que dilapida diners mentre la resta de país pateix una brutal recessió econòmica. Està plena d’escenes delirants protagonitzades per personatges desesperats en situacions grotesques. West és com Fitzgerald però més divertit.
Hi ha una adaptació cinematogràfica, aquí hi trobareu informació.

Una curiositat i una reflexió.: un dels personatges es diu Homer Simpson, tindrà res a veure amb el pare d’en Bart. És el mateix Freaki que grotesc?

Nathaniel West. El dia de la langosta. Backlist, 2008

3 comentaris:

  1. Aquest mes molt raïm i poques ostres, pel que veig. Com és que vau triar La perla?

    Cédric

    ResponElimina
  2. ...hem comneçat amb raïm, però acabarem amb ostres, en pots estar ben segur, Cédrid...
    ...per un motiu ben peregrí: era més curt.......pel mateix motiu que vam triar el mariner.....(MIshima) i no el pabellon de oro, i per la mateixa raó que hem triat el jlugador i no Crime y Castic...per que era més curt...

    bona setmana cédric

    ResponElimina
  3. Ei, Cédric, la crisi, noi.Si per cas musclos i rossellones, que la vida està 'mu mala'I això que en Mitchum ahir ens va donar llagosta...

    ResponElimina