divendres, 16 d’octubre del 2009

paraules d'en Bezsonoff en temps d'aquella fira /dos altres russos

Em consta que, després de fer-se públic el programa oficial de Frankfurt, vostè va enviar un mail a uns quants col•legues on deia que en endavant escriuria només en francès, i de tant en tant alguns textos en provençal. I doncs?

Caram, veig que això d'Internet funciona. Suposo que no m'han convidat a la Fira de Frankfurt perquè l'última vegada que els russos van anar a Alemanya la cosa va acabar molt malament.

Hi voldria anar, a Frankfurt?

M'és igual. M'agradaria més anar a Huelva o a Badajoz. Però és interessant ser a la llista d'escriptors convidats, perquè la gent pensa que els autors bons són a la llista i els dolents, no. Ho han fet a la babalà: hi han ficat una negra, un anglès, un de la Catalunya Nord... El que ha passat amb Frankfurt és lamentable. Està bé que Catalunya no sigui independent, perquè si fóssim independents la bomba atòmica ens hauria petat a la cara. Hi ha una cosa bona: almenys s'ha plantejat el debat de la catalanitat. L'interès que tenim els escriptors de la Catalunya Nord en el debat identitari és que provem que Catalunya va més enllà de les quatre províncies espanyoles. Gràcies a nosaltres teniu la prova que som una nació. Sense nosaltres no existiu i sense vosaltres no existim.


Trobat a
http://lefectefrankfurt2007.blogspot.com/2007/07/bezsonoff.html





Rus blanc: els russos blancs eren un grup militar monàrquic que es van oposar a la revolució bolxevic i lluitaren contra l’exercit roig fins el 1921. Per extensió s’anomenava Rus blanc o tots els russos exiliats que, com podem llegir a els taxistes del Tsar, a París acostumaven a treballar al ram del taxi o "...s'havien instal·lat en massa a la Costa Blava, veritable enclavament de la Santa Rússia." (les amnèsies de Déu, Empúries, p.33).
Us posem un divertit video amb l’himne de la Unió Soviètica en versió tecno.



Rus blanc: combinat alcohòlic (còctel) que no prové de Rússia però que rep aquest nom per que conté vodka. Aquí hi trobareu la recepta. Hi ha moltes maneres de preparar aquesta beguda, però segurament la més coneguda és l’emprada per “el nota”, el protagonista d’El Gran Lebowsky. Us posem un vídeo espectacular, la presentació de Jesus, un dels protagonistes de la pel•lícula esmentada.

8 comentaris:

  1. És russa, l'amanideta russa?

    ResponElimina
  2. Robert, si no és indiscreció, puc preguntar-te què estaves buscant al Youtube per arribar fins a una versió de l'himne rus?

    Les opinions d'en Bezsonoff són contundents... Us ho passareu bé amb ell, a la tertúlia.

    ResponElimina
  3. ..no ho recordo espai,...volia posar un video que lligués amb l'entrada però sortia res així que em vaig decidir per l'himne de la CCCP....en versió tècno,.....hi ha una peli muda, molt còmica...las aventuras i desventuras de un yanki en el país de los soviets, però no vaig trobar inmatges....ostres ara he de fer un carnet.

    ResponElimina
  4. Ui, sí, quina excusa. Sort que no has fet servir aquella altra de "uf, et deixo que m'acabo d'enrecordar que avui se'm caduca un iogurt..." Salao, més que salao.

    ResponElimina
  5. ...cucha Matilde, no era una excusa, era "la llamada del deber", ja saps que jo sóc molt disciplinat...que m'agraden les disciplines, vaja,.....i no pretenia ser sarcàstic com quan a vegades "empro" l'expressió del iogurth caducat, que per cert no és meva sinó de l'entrenador del West Ham united de la temporada 84-85...no, no recordo ni el nom ni el cognom, ni tant sols estic segur que fos un entrenador de futbol...

    ResponElimina
  6. Per disciplines, ja ho saps, la de "puas". T'estim, però.

    ResponElimina
  7. L'ensalada russa,altrament coneguda com amanida Olivier, és russa d'aquella manera. Se la va inventar el 1860 Lucien Olivier, xef del restaurant L'Hermitage de Moscou.
    Durant el franquisme, per allò del contubernio i en considerar-la comunista, li van voler canviar el nom (ensaladilla española).
    En català hem de dir ensalada russa, segons el vocabulari de restaurants editat, el 1991, pel departament de comerç, consum i turisme de la generalitat.

    ResponElimina
  8. La gran pregunta que vaig fer a en Mitchum sobre l' ensalada russa, volia ser un petit homenatge a l'Eugeni. Té el seu mèrit, anar d'en Bezsonoff als russos i d'aquests arribar als acudits del saben aquel...
    Si teniu un minut, aneu al youtube. Quin crack.
    http://www.youtube.com/watch?v=wU-lA7gpu3E

    ResponElimina