dilluns, 26 de juliol del 2010

viure a pagès


Durant aquest mes de juliol a la Biblioteca tenim una exposició de llibres i altres documents (amb cistell de l’hort inclòs) relatius a la vida rural. També hem (bé, el cert és que l’ha treballada la Isabel) confeccionat una completa i il•lustrada guia de lectura amb una selecció d’obres sobre el tema en qüestió que ben aviat podreu consultar en pdf des del web de la biblioteca.
Per acabar d’adobar el tema us recomanen aquest atles de la nova ruralitat publicat per la fundació món rural, a la presentació hi podem llegir:
Des de la Fundació del Món Rural volem reflexionar sobre les realitats específiques i diferencials del món rural català. Entenem la ruralitat com un espai amb activitats econòmiques dinàmiques i diversificades, amb les que els seus habitants preserven el territori i les seves riqueses naturals i culturals. Treballem per que es valori, es conegui i es difongui la contribució que fa la Catallunya rural i les persones que hi viuen i treballen al conjunt del país.
Aquest Atles de la Nova Ruralitat té els seus orígens en la voluntat de dotar-nos d’un document de base, visual, gràfic i d’alt valor per comprendre el Món Rural català. Vva néixer amb la pretensió de donar una visió real i moderna de Catalunya, però des d’una perspectiva rural. Un document que fos lun reflex acurat de la Catalunya interior, la menys poblada, la més agrària. On les activitats econòmiques i socials, i la seva gent s’hi veiessin ben descrits i reflectits, i tot això en relació amb tot el territori català.
........................................................................................................................................
En els diferents capítols de l’Atles, es tracten tots els temes que afecten a la Catalunya rural. El concepte de ruralitat és disseccionat i tractat al llarg dels diferents capítols de l’Atles i, tot i la presumpta tesi de l’equip redactor posant en dubte l’especificitat –o si més no el seu grau- del món rural enfront el món urbà, de forma gradual i en els diferents aspectes tractats en els capítols de l’obra es manifesten sovint trets diferencials importants.
Atles de la nova ruralitat. Fundació Món Rural, 2009.

5 comentaris:

  1. Sincerament, trobo que has iniciat una sèrie molt útil. A mi des de petut que em fascinen els atlas.

    ResponElimina
  2. Hi estic d'acord amb en Lluís, Mitch. A sobre, flipo amb les teves etiquetes. M'encanten.

    ResponElimina
  3. Veí de les Corts26/7/10 19:07

    Jo, em sembla que no duraré gaire més a la ciutat... Haig de purgar totes les toxines que se m'empelten des del moll de l'os fins a les ungles. I de pas, també canvio d'ofici. I fins i tot, em faig un 'lifting' o em poso botox per un tubo!

    ResponElimina
  4. va, va, va, veí, ja serà menys,...i no et posis botox,...has llegit, tu rostro mañana, allà diuen què passa als que es posen morros al botox digo botox als morros---

    ResponElimina
  5. veí de les corts28/7/10 15:15

    L'he llegit i no recordo que digues res del botox (Osti, quina memòria) Què els hi passa, Robert? Quina tensió!

    ResponElimina