diumenge, 23 de gener del 2011

leviatán de hoare



Philip Hoare. Leviatán o la ballena; trad. Joan Eloi Roca. Àtico de los libros, 2009

No sé si us interessen les balenes però si crec que hauríeu de llegir aquest llibre perquè pressuposo que sou lectors i estic segur que qualsevol persona que li agradi llegir, sigui o no amant dels cetacis, gaudirà amb aquest llibre escrit per un ex punk dels setanta de nom Philip Hoare.
Leviatán o la ballena ha guanyat prestigiosos premis literaris al regne Unit entre altres el BBC Samuel Johnson al millor llibre de no ficció i s’ha convertit en un autèntic best seller. El llibre és un assaig que combina historia, biologia i literatura amb un estil peculiar i està farcit d’il·lustracions meravelloses. Però el llibre no es limita a ser un tractat de cetacilogia (si és que existeixen especialitat i paraula) sinó que intenta esbrinar el perquè de la fascinació que envolta a les balenes i dedica un extens apartat a l’obra sobre balenes més coneguda del món el Moby Dick de Melville.

No us el perdeu. Si aneu aquí trobareu més informació del llibre i de l’autor.

3 comentaris:

  1. Alguna referència al Leviatan del Hobbes...?

    ResponElimina
  2. Fa poc he tingut el llibre a les mans, i m'he queda fascinat de veure tot el que es pot arribar a dir (a escriure) sobre balenes, i quina història tan llarga té aquest animal... Tot l'imaginari que ha despertat. I en efecte, parla de Hobbes.

    ResponElimina
  3. La referència a Hobbes és a la pàgina 258 i diu “Gracias al arte se crea el gran Leviatán”, escribió Hobbes “que llamamos república o Estado”
    El llibre dedica molta estona a la gestació de Moby Dick a lal ment de Melville, per exemple explica com el dia 29 d’abril de 1850 en Melville va treure els dos volums del llibre Informe de las regiones del Ártico; junto con una historia y descripción de la industria ballenera del Norte de William Scoresby Jr. d’on va treure molta informació pel seu llibre i no els va tornar fins 1 any després!!!!, 365 dies que es van convertir en 730 punts de penalització, i no va poder treure més llibres durant dos anys,...ves a saber com seria a ra la novel•la si la bibliotecaria (perquè ere una dona) hagués estat més indulgent....

    ResponElimina