dissabte, 29 de gener del 2011

l'ortografia


Ara fa una setmana l'Agustín Garcia Calvo va publicar aquest interessant article:

pais.com/articulo/opinion/Ortografia/elpepiopi/20110122elpepiopi_4/Tes



I aprofitant que parlem de coses inportants, aquí trobareu l’informe de lectura i compra de llibres a espanya el 2010 en el qual ja es nota l’ impacte del llibre electrònic.

7 comentaris:

  1. Però quina feinada amb aquest informe.... per res. El faig jo tancant els ulls. Mira: dls 20 llibres de literatura, només un és LITERATURA, i recordo que es lectura obligada a les escoles!. La resta de llibres són això, simplement llibres. Fantàstic!

    Sempre tocant la pera, la pera verdadera,
    Fgt

    ResponElimina
  2. ...en aquest informe, el més interessant és constatar l' imparable ascens que està experimentant el llibre electrònic que en compres ja arriba a significar tot un...1'4%.
    Però, clar, ja comencen a queixar-se que la gent els pots descarregar gratis de portals pirates, etc...

    ResponElimina
  3. Fgt té raó, un sol llibre de debò en tota la llista i, al damunt, fa més de quatre-cents anys de la seva escriptura. (hay alguien? en ... en ... en ...). M'ha fet molta gràcia la distinció indispensable entre "catalán" i "valenciano". I al final, no sé perquè, em fa tota la sensació que mirant l'informe et pots arribar a creure que la gent llegeix i tot eh, el format és indistint, però vivim en un país lletraferit del copón. Ai mare!

    ResponElimina
  4. miquel hyde30/1/11 13:27

    premsa esportiva, del cor, best sellers i autoajuda,això és el que interessa més
    els qui llegim literatura som pocs, i suposo que sempre ha estat i serà així en aquest racó de món

    ResponElimina
  5. buuuuffff.. No m'estranya els índex desbordants de lectura a aquest país! si la pregunta és si has llegit en qualsevol format els darrers 3 mesos! Fins i tot la meva mare pot ser considerada com una gran lectora! Al cap i a la fi fulleja el diari que jo li porto cada dia...
    Sobre litaratura i llibres... en fi... sense comentaris.

    ResponElimina
  6. perdoneu, literatura (ai, la meva dislèxia a/e)

    ResponElimina
  7. I la meva tieta Cèlia, hipocondríaca i infatigable lectora de prospectes de medicaments!! Una autèntica espasa, la tia.

    ResponElimina