diumenge, 5 de febrer del 2012

una de borges


Borges firma ejemplares en una librería del centro porteño. Un joven se acerca con Ficciones y le dice: "Maestro, usted es inmortal". Borges le contesta: "Vamos, hombre. No hay por qué ser tan pesimista".
Tret d'aquí.

7 comentaris:

  1. Estic d'acord; si Déu és infinitament pervers, no es tan per haver inventat l'infern, com per haver inventat la eternitat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, Brian, ara una de Jim Thompson a 1280 ànimes que m'encanta:

      "Me estremezco al pensar en la gran bondad del Señor, que ha creado tantas abominaciones en este mundo con el fin de que una cosa como el asesinato parezca, a su lado, tan benigna".

      Elimina
  2. La gran carència de la construcció divina del Món és la inexistència de l'etendritat, o tendresa sense final ni límit reconegut. Que les coses no siguin així, uns ho atribueixen a la seva justificada inexperiència creativa i d'altres a la seva mascle mala fe.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Boníssim el comentari, Girbén. Estàs afinat.

      Elimina
    2. Doncs jo crec que la pressa, que és tan mala consellera, també té alguna cosa a veure. Sis dies és molt poc, considerant la magnitud del propòsit i per molt paleta diví que hom sigui!!

      Elimina
  3. Borges és gran fins i tot en les petites anècdotes. Alguna vegada m'havia plantejat convertir-lo en un personatge de ficció (un investigador privat) però h vaig deixar córrer: com podria ficar-me dins de Borges i descriure'l?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home, és un bon repte. Passa que jo esperaria el traspàs de la vídua, que gasta males puces.

      Elimina