divendres, 18 de gener del 2013

robert, el robot


To Mitchum. 
Oh, Bro, Where Art Thou?


El passat dos de gener es va inaugurar la biblioteca The James B. Hunt Jr. Library, de la North Carolina State University, dissenyada per Snøhetta.
Gran com un camp de futbol, conté un milió i mig de volums, custodiats per quatre bibliotecaris biònics de cognom BookBot. Només un té nom propi: l'han batejat Robert, en homenatge a un ginecòleg. Robert BookBot, doncs.
Amb el vostre permís, vaig a posar-me les piles.

  [+]
· The James B. Hunt Library. NCSU Libraries.
· Is This the Most Amazing Library of the World? Flavorwire.
· Robert the Robot. UNC School of Medicine.
· Un robot en la biblioteca. Tecnologia obsoleta.






7 comentaris:

  1. Sembla que hi ha una regularització de la professió de bibliotecari, per parlar en llenguatge contemporani i correcte.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pos sí. Es tracta d'alliberar-nos de les tasques rutinàries. Alleugerir-nos la logística i la intendència, vaja, per tal que puguem destinar tots els nostres esforços a pensar què carai farem ara que ja no ens volen per a treure la pols dels llibres i fer el sifó de tant en tant. N'he tingut notícia d'un parell de lipotímies severes per culpa haver-hi reflexionat molt intensament.

      Elimina
    2. L'estiu passat es va celebrar un worhshop sobre el futur de la professió a St. Dewey Mead, Utah, Amèrica profunda, i m'han dit que va triomfar molt la conferència que va pronunciar un tal Philip K. Chivas (ara no sé si Chivas o Dick, en tot cas, era un whisky, això sí que ho recordo). Do librarians dream of electric books?, porta per títol, però no he set capaç de trobar-la impressa. Oh.

      Elimina
  2. Dr. Vilardekyll18/1/13 17:24

    Així com es diu, potser exagerant, que els museus són el cementiri de l'art, no resultarà que les biblioteques seran el cementiri del llibre ? Sigui com sigui, cal allargar l'agonia, encara que sigui amb panteons - perdó, edificis - tan ostentosos i modelns com els de la foto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, cementiri del llibre no sé, Doctor, però amb això d'augmentar l'edat de la jubilació, ja no podré donar el meu cos a la ciència, de tan velleta com seré, i un dia em trobaran morta al taulell, consumida del tot, i llavors algú em recollirà, i, au, envàs on vas?, cap a la fracció orgànica.



      Elimina
  3. amb tanta tecnologia i polidesa trobo que els llibres hi fan nosa, no? tant descurats, ells, plens de ditades i esgarrinxades.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ecs, sí, quin fàstic. Per no parlar de d'altres restes biològiques que no exemplificarem, oi, Clidi?

      Elimina