dissabte, 23 de febrer del 2013

la signatura 400 al círcol maldà



MUNTATGE LITERARI EN UN ESPAI SINGULAR

Elogi de la lectura

L'actriu Lluïsa Mallol encarna una bibliotecària neuròtica a l'obra 'Signatura 400'

El monòleg tancarà l'actual etapa del Círcol Maldà

Una d'aquelles tardes en què ho engegaries tot a rodar, l'actriu Lluïsa Mallol va somiar que era una altra. Estava en una biblioteca i la serenitat del lloc la va portar a desitjar ser bibliotecària. Això d'ordenar els llibres, cuidar-los, forrar-los i, és clar, poder llegir-los li va semblar una manera plàcida de reinventar-se. Fins i tot va arribar a matricular-se en Biblioteconomia i Documentació, i li va servir perquè el seu somni romàntic es fes miques. Entre bases de dades i ordinadors, l'última cosa que fan les bibliotecàries és llegir -almenys a la feina-.
Però això no va evitar que quan va arribar a les seves mans Signatura 400, un monòleg escrit per la debutant i jove autora francesa Sophie Divry, protagonitzat per una veterana bibliotecària un pèl neuròtica, aquell somni tornés i el text acabés convertint-se en un muntatge. A partir de demà,Signatura 400 arriba al Círcol Maldà, sota la direcció de Joan Peris, en adaptació i traducció de Mallol, que acompanyada en escena per un silenciós Joan Gibert, és l'estrella indiscutible de l'obra.

elPeriódico.cat. 19 | 2 | 2013.





3 comentaris:

  1. Hola Mati,

    Vaig compartir una estona amb la Mallol, a la biblioteca on van fer la presentació de la traducció catalana, perpetrada a una biblioteca, és clar...

    Aviat ens veiem. O no.

    De moment, ja he conegut a la substituta de l'Espadamala...

    Petons. Molts!

    SU

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aviat ens veiem. Oh, sí!
      Se m'ha girat feina, que vull preparar el nostre àlbum Triadú (suposo que la substituta de l'Espadamala us ho va explicar).
      Ah i dir-te que ja hem celebrat la primera sessió del club de parelles lingüístiques. Crec que s'hi han apuntat set. Fantàstic.
      Petons. Molts, també!

      Elimina
  2. Hola Mati!

    Celebro aquestes xifres pel que fa a la convocatòria del club de parelles lingüístiques!!! A casa meva no he tingut tant èxit, la veritat!

    I d'això de l'àlbum Triadú no en tenia cap constància, glups! Si me'n pots fer cinc cèntims a llegeixesoque@gmail.com t'ho agrairé moltíssim.

    Tonàs!

    SU

    ResponElimina