diumenge, 10 de març del 2013

a berlín




El 21 d'abril de 2006 es va instal·lar a la Bebelplatz de Berlin aquesta escultura d'acer -Der moderne buchdruck- que pesava 25 tones i feia 12,2 metres d'alçària. Formava part de la campanya Germany-Land of Ideas, dissenyada per l'Agència Scholz&Friends amb motiu de la celebració del Mundial de futbol. Si no estic malfixada, es va poder veure fins a la tardor del 2006. Després la van retirar. No sé pas a quines golfes pot haver anat a petar.



8 comentaris:

  1. Curioses les absències d'aquest canon nacional alemany. Ni Shopen, Nietzsche o Heidegger -tots escriptors colossals-, com tampoc ni un dels perifèrics: Kafka, Canetti, Hauptmann, Zweig..., o tots els suissos: Walser, Hohl, Dürrenmatt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, no sé qui ha fet l'alineació! Bah, i ni tan sols els han posat en ordre alfabètic...

      Elimina
    2. l'únic que val la pena d'aquesta ximpleria, és el nom d'on heu tret la informació, i que tenen tota la raó : FUCK YEAH !!!!!

      Elimina
  2. Home, els "perifèrics" no es poden posar perquè ja la tindríem muntada amb l'expansionisme. Si el títol és "Germany, Land of Ideas" i hi poses un txec, se'n pot muntar una de bona. Ara imagina que al Passeig de Gràcia fan "Catalunya, terra d'idees" i hi apareix l'Ausiàs March...
    Ara bé, jo no sé quina mania tenen alguns a fer aquesta mena de seleccions, perquè és la mena d'idea que no complau a ningú.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, Lluís. Aquí l'amfitriona no era la cultura alemanya, sinó l'estat reunificat el 1990. I sí, aquesta mena de seleccions (és curiós, però normalment les organitzen governs o firaires) sempre toquen el voraviu a algú. Ara he recordat la polseguera que es va aixecar el 2007 amb la Fira de Frankfurt, la Mobile dels llibres.

      Elimina
  3. L'escultura la van fer quan els mundials i n'hi havia 8-10 de similars (pel que fa als materials, vul dir). Cada una recordava les aportacions d'Alemanya a la humanitat. Es tractava d'invents i els llibres -suposo- recorden la invenció de la imprempta per part d'un alemany. Ara o recordo els altres, però alguns eren molt mundans: com el plàstic, per exemple.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exactament, l'escultura era un homenatge a Gutenberg i l'impremta, Lluís.
      I no em puc estar de recordar la gran aportació espanyola a la humanitat, que també va ser amb motiu d'uns mundials de fùmbol: el naranjito.
      Bé, això i que moltes famílies van aprofitar per canviar la tele en blanc i negre per una en colors. Me'n recordo.

      Elimina