dijous, 7 de març del 2013

a propòsit de lincoln


Segons conta la llegenda -eixa dona amb una imaginació desbordant-, la Harriet Beecher Stowe, autora de La cabana de l'oncle Tom i abolicionista de mena, va ser rebuda pel president Lincoln a la Casa Blanca el 2 de desembre de 1862 a cops de So you're the little woman who wrote the book that started this great war. Clar que la suposada frase de Lincoln va començar a córrer, per boca dels biògrafs de l'Stowe, un cop morta. No passa re: se non è vero, és ben bonic.
La cosa es complica quan una galeria de subhastes de Florència treu a la venda (preu de sortida: 4000$) un exemplar de la Harriet Beecher Stowe -Sunny Memories of Foreing Lands- amb una dedicatòria de Lincoln: Mrs. Stowe, The author of this great war. A. Lincoln Nov. 19, 1863.
I dic jo, representa que Lincoln dedica un llibre de l'Stowe a l'Stowe? Ai. No entenc re. There is presently no completed Authentication Report accompanying the handwriting represented in this Lot, diuen els de la galeria. Se non è vero, és ben car. I si fos autèntic, també. En fi.





 [+]
·Impact of Uncle Tom's Cabin, Slavery, and the Civil War. Harriet Beecher Stowe   Center.
·Abraham Lincoln to Harriet Beecher Stowe: The author of this great war. Fill His Head First with a Thousand Questions.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada