dijous, 21 de març del 2013

dia mundial de la poesia



5 comentaris:

  1. Durant tot el dia d'avui tindreu a la vostra disposició una tarima i un micròfon, per si us ve de gust commemorar la diada. El plat fort de la jornada, a càrrec de Khalid el Mokhtari i Biel Barnils, serà a les sis de la tarda. Ens oferiran un recital de poesia en amazic i en català.

    Si tingués esma, m'enfilaria a la tarima i recordaria uns versos d'Adrià. Per a la Montse Riubrogent, diria, abans de començar amb el tararí tararà.

    Animula, vagula, blandula
    Hospes comesque corporis
    Quae nunc abibis in loca
    Pallidula, rigida, nudula,
    Nec, ut soles, dabis iocos...


    Petita ànima, ànima tendra i flotant, companya del meu cos, que fou el teu hoste, ets a punt de davallar als llocs pàl·lids, gelats i nus on hauràs de renunciar als jocs d'abans. Per un instant encara, mirem junts les ribes familiars, els objectes que sens dubte mai més no tornarem a veure... Procurem entrar en la mort amb els ulls oberts.

    Però no ho faré.

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. L'hagués dit amb penes i treballs, Su.

      Sobre la jornada d'ahir, dir que el més emocionant -per a servidora, és clar- va ser quan en Khalid va començar a dir els seus poemes amazics i en Boras i els seus amics, uns adolescents magribins que ens honoren cada tarda amb la seva presència (aquí hi ha ironia, molta, perquè la principal distracció d'en Boras i cia. és tocar-nos allò que no sona)van seure entre el públic i es van empassar, entregats, tot el recital, que, per cert, va durar tres quarts d'hora. Moment estel·lar de la humanitat! Servidora no tocava vores. Aquesta escena -altament commovedora, no és conya- tenia més poesia que un milió de rebles nyigo-nyigo.

      Elimina
  3. T'imagino levitant, Mati! Quina ilu...

    Com ho podem fer perquè cada dia sigui el Dia Mundial de la Poesia i es produeixi "el miracle"?

    Je t'embrasse...

    SU

    ResponElimina