dissabte, 18 de maig de 2013

the underground library«A fi d'incentivar la lectura, tres estudiants de la Miami Ad School - Max Pilwat, Tan Keri i Rodríguez Ferdi - han proposat un pla perquè les persones que utilitzen el metro puguin accedir a la lectura de llibres durant el seu viatge. 
La proposta parteix del fet que al metro de Nova York no hi ha connexió per internet. The Undergroud Library proposa que els usuaris es puguin descarregar les deu primeres pàgines de diversos llibres al seu telèfon intel·ligent mitjançant l'escaneig d'un pòster que estaria a dins de cada cotxe del metro. Les dades es descarregarien utilitzant la tecnologia NFC, tecnologia que utilitza camps electromagnètics per a transferir dades entre dos dispositius que estan molt a prop l'un de l'altre. Molts telèfons intel·ligents en el mercat avui  dia ja compten amb aquesta tecnologia incorporada (Google Wallet ja l'utilitza com a sistema de pagament). Un cop l'usuari sortís del metro i reprengués la seva connexió a internet, el telèfon l'avisaria de la Biblioteca Pública de Nova York més propera, on podria acabar de llegir, llogar, etc. el llibre.» 

Josep M. Vinyes. Una biblioteca virtual dins del metro. A: beat. Observatori de l'edició digital. 12|març|2013.


4 comentaris:

 1. Mira que els agrada complicar-se la vida. Doncs si no es pot garantir l'accés democràtic i igualitari de la informació als ciutadans, es tanca el metro i punto pelota.

  ResponElimina
 2. millor encara, es tanca la civilització i es tritura la humanitat per fer-ne pasta de paper

  ResponElimina
  Respostes
  1. T'has llevat filantrop, eh, hyde?

   Elimina
  2. sí, matilde, què més filantròpic que això : la humanitat seria més feliç sense la humanitat
   o si no hi ha "altres" no hi ha "infern"
   o mort el ca, morta la ràbia

   Elimina