dissabte, 29 de juny del 2013

biblioteca particular


No deixis mai llibres, perquè ningú no els torna mai. Els únics llibres que tinc a la meva biblioteca són els que m’han deixat.

Anatole France


4 comentaris:

  1. No tinc massa llibres perquè fa temps que més aviat me'n desprenc. Però acabo de comptar els "deixats" i sumen 27. Més del 10%. Si ho recordo bé, n'hi ha un que me'l van deixar fa 22 anys: El siglo de las luces, Alejo Carpentier.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo els torno tots -sempre- tret d'uns quants que pertanyen a una altra categoria: apropiació indeguda, sense ànim de lucre, però. I hasta aquí puedo leer.
      Crec que el Carpentier ja el pots considerar -tècnicament- de la teva propietat.

      Elimina
    2. Miquel Vilardell30/6/13 12:10

      Jo també procuro tornar-los tots, i de seguida que els he llegit, a més. En tinc algun que no és del tot meu, en el sentit de què en origen era de la meva germana, i me l'he expropiat, però no el contemplo ni com a propietat meva ni com a afanat o "descuidat de tornar" .
      Dels deixats i no tornats, que jo sàpiga i recordi, només n'hi ha tres, però dos els vaig tornar a comprar i tot, i d'aquests, un - de Bukowski -, pensó que es podía haver quedat perfectament on era.
      Fa més de dos anys, em vaig desprendre d'una quantitat considerable de llibres, cosa que em pensava que mai faria, i ara que ha passat el temps estic dividit entre una mena de recança sentimental, de pecat "cultural", d'anatema bibliofílica, i la satisfacció eliascanettística de fruir en el pecat, de dir la literatura no és el llibre com objecte en sí, que la vanitat intel.lectualoide de posseir una bona biblioteca és només això, vanitat, i que de tant en tant es sa i bo cometre algun assassinat contra la Sagrada Cultureta

      Elimina
    3. Dels meus deixats i no retornats, tinc molt presents l'Allegro ma non troppo d'en Cipolla i els Cims borrascosos de la Brönte. Recordo, també i perfectíssimament, quines biblioteques personals estan engreixant. No cal dir que els seus propietaris actuals consten en la meva llista negra.

      Elimina