dimarts, 11 de juny del 2013

última hora


Foto: ACN

XXIII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians
L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana ha anunciat el nom dels guanyadors dels XXIII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, durant el transcurs d'un sopar a l'Hotel Beatriz Rey don Jaime de València.
Cinc premiats, i Manuel Molins homenatjat
En la categoria d'assaig el jurat ha guardonat l'estudi Figures i esbossos. Estudis sobre literatura valenciana contemporània (Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert), de Vicent Salvador. En la categoria de narrativa, la novel·la premiada ha estat La gatera (Àmsterdam), de Muriel Villanueva, que va rebre també el Premi Just M. Casero el 2011. En poesia Rubén Luzón ha resultat guanyador amb recull Ai (Bromera), que també va rebre el Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia el 2011. Pel que fa al teatre, l'obra guanyadora ha estat València, Hollywood, Iturbi (Univ. de València), de Manuel Molins. Els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, instituïts l'any 1990 per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, s'atorguen a les millors obres d'assaig, narrativa, poesia i teatre d'autors valencians publicades en català durant l'any anterior.


2 comentaris:

  1. Si considerem que no havíem convidat cap altre escriptor des del dia aquell que havia de venir en Ramon Erra (i dic havia de perquè al final no va poder ser, que el mateix dia del club va haver d'anar a recollir el premi Mercè Rodoreda) i ara que tindrem la Villanueva de cos present, va i guanya un altre premi per La gatera, just en el mes que dediquem a la seva novel·la, doncs res, que és fàcil establir una llei universal -més ficció que ciència- el redactat de la qual vindria a dir que portem més sort que una pota de conill. Un estigma com qualsevol altre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I si bé fins ara el fenomen sembla estar subjecte a la condició autors en catalanesca llengua que hagin set convidats al club, jo, si fos en Philip Roth, m'aniria a prendre mides per fer-me un vestit. Vés que aquest any els suecs de l'acadèmia no li concedeixin el nobel.

      Elimina