dimarts, 14 de gener del 2014

waanders in de broeren


Inauguració de la llibreria Waanders In de Broeren, el 13 de juliol de 2013.

Arquitectes: BK. Architecten
Adreça: Achter de Broeren 1, 8011 VA Zwolle, Països Baixos
Superfície: 1000.0 m2
Any: 2013

El concepto arquitectónico de esta tienda en la iglesia se basa en dos elementos, a veces contradictorios. La primera vez que entramos en esta iglesia sentimos inmediatamente el valor histórico de este edificio. El espacio, la altura, el largo eje, los arcos altos, enormes vitrales, las pinturas del techo y el órgano de tubos: este edificio del siglo 15 realmente se ganó su lugar en la ciudad de Zwolle. Nos pidieron añadir alrededor de 700 metros cuadrados de planta comercial a esta iglesia dominicana. Nuestro primer objetivo era mantener esa primera sensación histórica con vida a pesar de todos esos metros adicionales. Así que buscamos que todas las adiciones fueran sobrias, con respecto a la iglesia, modestas. Por lo tanto los 3 pisos adicionales se sitúan en el ala lateral de la iglesia entre los pilares originales, fuera de la nave central. La construcción de estas plantas no está conectada a la iglesia, por lo que en el futuro podrían eliminarse sin necesidad de demoler el edificio.
(Nota de la copista: representa que parlen els arquitectes responsables del projecte, en Jos Burger i en Wouter Keijzer)

[Font: plataforma arquitectura

___________________
P.S.: Aquesta és la segona església dominica dels Països Baixos que trobem reconvertida en llibreria. Hi tenen tirada, vaja. Si ho recordeu —i si no, us en faig memòria ara mateix, després del guió llarg i la coma—, la primera va ser la Selexyz Dominicanen, a Maastricht.




6 comentaris:

  1. En primer lloc he escrit església dominicana i m'ha pujat la bilirubina i el cos m'ha demanat merengue o bachata o coses d'eixes que ballen a les Antilles. «Una mica d'ordre, Mati», m'he dit. Dominica, doncs.

    ResponElimina
  2. The same sensació quan ho he llegit… Salsa!
    Ara, de sèriu, aquesta llibreria no te l'acabes ni ballant, no?
    SU

    ResponElimina
    Respostes
    1. De casa estant, sembla divina de la muerte, Su, però una ja és una dona de mitjana edat, que es diu en aquests casos, plena d'alifacs i d'altres misèries i aquesta pista està bé per a preparar-se per competir en els cent metres llisos, per exemple, però a mi dóna'm espais recollidets, a la mesura humana, o posa'm un cotxet elèctric d'aquells que fan servir en els camps de golf per anar de forat a forat.

      Elimina
    2. T'hi veig, Mati, t'hi veig perfectament… dalt d'un d'aquests cotxets de camp de golf!!! De forat en forat, sí, i divina de la muerte, també!

      Salut i llibreries, siguin menudes o dominiques!!!

      SU

      Elimina
  3. Mati.... Catalunya està plagada d'holandesos. Si ens afanyem encara hi som a temps de muntar una llibreria a la Pietat. Avui dormiré amb doble ret i demà a la tarda anem a parlar amb en Romà. Ja saps que jo sóc negocianta de mena. Dissabte ho celebrem amb un rustiflai. Apa. Decidit.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo, si no et fa res, t'esperaré a fora. Tu em vols perdre, insensata! Que no veus que estic llegint La Regenta? Només de pensar en les faldilletes del bisbe ja m'agafa un arravatament místic, i m'imagino prostrada als seus peus, demanant-li per sortir, talment El pájaro espino a la vigatana.

      Elimina