divendres, 25 d’abril del 2014

crònica de successos


SOCIETAT

Continua la negociació dels Mossos amb l'atrinxerat de Sant Feliu de Codines

Les cinc persones que hi havia a dins la biblioteca han pogut escapar per una altra porta. Els Mossos intenten que l'home, que té esquizofrènia, s'entregui sense que s'autolesioni
ARA / AGÈNCIES Barcelona | 
L'home que s'ha atrinxerat aquest dijous al matí amb un ganivet a la biblioteca de Sant Feliu de Codines continua a dins, més de sis hores després que s'hi tanqués, mentre els Mossos intenten negociar-hi perquè s'entregui. 
L'home, de 35 anys, té esquizofrènia i ha dit als policies que "és el rei de Mali", segons ha explicat l'inspector dels Mossos, Francesc Félez. "Hem de tenir molta paciència", ha dit. A quarts de cinc de la tarda encara no s'havia lliurat i la cosa semblava que anava per llarg. 
L'home ha entrat a la biblioteca, situada a la planta baixa de l'ajuntament, a les 10 del matí i ha intentat retenir la responsable de l'equipament i cinc usuaris. Quan s'ha dirigit a la porta per tancar-la, la bibliotecària ha pogut avisar per telèfon la policia local, situada a molts pocs metres, i els agents han pogut aïllar-los del segrestador i fer que sortissin per una porta lateral que comunica amb el consistori. Un cop dins l'ajuntament, han estat traslladats a la sala de plens, on han pogut tranquil·litzar-se i ser atesos pels serveis sanitaris després de l'ensurt.
Els Mossos s'ho prenen amb calma i esperaran el temps que calgui. També han explicat a la premsa que quan es lliuri el portaran a l'hospital.  
L'alcalde de Sant Feliu de Codines, Pere Pladevall, ha explicat a l'ACN que la principal preocupació és que no s'autolesioni amb el ganivet, d'entre 35 i 40 centímetres de llargada. L'alcalde també ha tractat de convèncer-lo perquè s'entregui.

Agents dels Mossos especialitzats en aquestes situacions, parlen ara amb l'home, que reclama "els seus drets" i afirma ser el "rei de Mali", a través de la porta de vidre de la biblioteca. "Estem intentant gestionar això i que no acabi amb un drama", ha comentat l'alcalde.


[Nota de la copista: Set hores i mitja després, l'home ha sortit de l'edifici. Aquí]



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada