diumenge, 21 de setembre del 2014

matilde urbach i els escriptors àgrafs (grup musical)




«Durant el curs 63-64, en el Macalester College de Minnesota es va donar a conèixer el grup musical Dewey Decimal and the Librarians. Ja us podeu imaginar què podien fer Dave Howard, Pete Malen, Bob Stimson i Don Mackenzie (un baix, un tenor i dos barítons) amb una guitarra i un banjo, amb aquest aspecte tan polit i aquesta cara de bons nens.
No sé què va dur aquests nois a adoptar aquest nom, ni si eren bibliotecaris. La seva carrera musical va ser curta i no sembla que a ningú se li acudís atraure lectors a les biblioteques fent guateques a ritme de folk country, ni instal·lant fil musical a les sales de lectura, tot i que darrerament estan proliferant els vídeos musicals de bibliotecaris i bibliotecàries...»
Enric H. March. Biblioteques per dins [04].

_______________
P.S.: Si voleu una mostra del seu fer (hi ha gent per a tot al món), cliqueu aquí. I si encara no n'heu tingut prou, aquí els podeu veure en directe, vint-i-cinc anys després. No s'admeten reclamacions, gràcies.




6 comentaris:

  1. Ai, aquest Dewey... En la meva ignorància supina, jo no sabia res d'aquest Dewey fins fa quatre dies... Gràcies a la lectura de "Signatura 400" l'he conegut. D'aquí una estona vaig a veure l'obra de teatre que han fet, inspirada en aquesta bibliotecària tan particular...

    Salut i visca la música de Dewey Decimal and the Librarians! O no...

    SU

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cada gremi té el seu santoral, Su. Els bibliotecaris s'encomanen a sant Dewey (o a santa CDU), sant MARC 21, santes AACR2, sant ISBD i santa IFLA, per exemple.

      No he llegit el llibre, així que no me'n puc fer pagues de l'abast de la 'particularitat' d'aquesta bibliotecària, però, en general, som tots prou estranys. Només et dic, a tall d'exemple, que en una biblioteca un 69 és un llibre que tracta sobre indústries i oficis de la construcció (totxanes, totxos i maons, que diria aquell). I el 666, ni dimoni ni anticrist que valgui: vidre, ceràmica i ciment. Em sembla que dic prou.

      Elimina
    2. 400, en deweynès, vol dir lingüística.

      Elimina
  2. El vostre santoral impressiona, Mati! T'he de dir que, en general, TOTS som prou estranys. I, aquesta bibliotecària, també. L'obra de teatre impecable. Si aconsegueixo dur-la a un dels meus clubs, te n'informo i a veure si t'hi pots apuntar...

    Una abraçada,

    SU

    ResponElimina
    Respostes
    1. Teses, Su. Clar que jo, de lluny, sempre dic que sí i després surto menys de casa que l'Emily Dickinson, en pau descansi.

      Elimina
    2. Sé que no ho hauria de fer, però no perdo les esperances de treure't de casa, ni que sigui per veure'ns...

      Petons,

      SU

      Elimina