divendres, 17 d’octubre del 2014

de llibreries per barcelona




«Darrerament molts som els que ens escruixim quan segons quines botigues centenàries o emblemàtiques de la ciutat tanquen, per motius ben aliens a la seva professionalitat. No cal dir que algunes llibreries no se n’han lliurat, unes desapareixent, d’altres canviant d’ubicació, i moltes reinventant-se.
Fa temps que Barcelona intenta explicar-se des de moltes vessants, darrerament potser en excés i per camins clarament massa banals, però aquesta, la de les llibreries, a diferents nivells i profunditats, les noves i les de sempre, segueix molt descuidada. Barcelonina, lectora i badoc, crec que la ciutat també es pot i es mereix passejar-la d’una altra manera, amb altres expectatives. Aquesta guia que us presento espero que hi ajudi una mica més.
Hi ha llibreries generals i especialitzades, grans espais i llibreries de barri, que estant donant un molt bon servei al ciutadà, i cal que la seva tasca sigui reflectida i valorada. Algunes ciutats europees tenen la seva guia de llibreries, des de fa molts anys, Barcelona segur que també té un públic a qui interessarà descobrir-les, perquè formen part de la identitat de la ciutat, o així ho hauríem de sentir. El que és ben cert és que per a molts barcelonins, les llibreries són dels pocs racons on encara ens sentim a casa».

Mercè Bausili. De llibreries per Barcelona. Un passeig per la diversitat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada