dissabte, 4 d’octubre del 2014

mem


mem 
ca mem, n m
es meme, n m
fr mème, n m
fr mème Internet, n m
gl meme, n m
it fenomeno di Internet, n m
it Internet meme, n m
pt meme [BR], n m
pt meme de internet [PT], n m
en Internet meme
en meme
Element informatiu, generalment una imatge, una frase o un vídeo de to humorístic, generat a Internet o en altres mitjans audiovisuals, que s'escampa per les xarxes socials i és imitat, compartit o utilitzat per un gran nombre de persones. [Termcat]





«Esta foto lleva unos días circulando tanto en Facebook como en Twitter, dado que resume de forma acertada y con humor una jornada de trabajo típica en una librería.
Quiénsabeánde [Nota de la copista].
Pero la foto no está sola y ya es un meme, al tratarse de una idea contagiosa que en ocasiones y como en este caso, tiene origen desconocido. Así, encontramos versiones en librerías y bibliotecas de Estados Unidos...»

Blue Willow Bookshop, Houston.

Goffstown Public Library, New Hampshire.

Jaime Rubio Hancock. "La portada es azul": el meme que resume el infierno de los libreros. 25 setembre 2014. Blogs El País.

Una versió nostrada del mem:
Biblioteca Salvador Allende, Santa Eugènia, Girona.



6 comentaris:

  1. El pitjor és que en un percentatge elevat dels casos que s'acaben resolent la portada no és mai blava. I qui diu blava diu qualsevol altre color de l'espectre visible.

    ResponElimina
  2. Ha, ha, això és el millor, no el pitjor.

    ResponElimina
  3. No recordo l'autor, però comença per "C". Aquesta l'he sentida.

    ResponElimina
  4. Benvolguts Allau i Lluís, crec que ja sóc prou vella (i tinc prou fato, acumulat en el desenvolupament de la meva tasca professional) com per decidir-me a emprendre la que serà la gran obra de la meva vida: Memòries d'una bibliotecària explicades per ella mateixa. Tremola, Follet!

    ResponElimina
  5. Escriu-les, va, escriu-les!!! I explica-ho tot, el que passa a l'infern de la biblioteca quan aquesta tanca, també!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb tots el pèls i senyals, Lluís, t'ho prometo. Veig que ja tinc dos exemplars venuts. L'altre, representa que aniria a càrrec de ma santa mare.

      Elimina