dimecres, 4 de febrer de 2015

cartes dels lectors[Diari de Girona. 1|febrer|2015. Font: Biblioteques de Girona]

EULÀLIA ISABEL RODRÍGUEZ PITARQUE.
Torroella de Montgrí
Un dia de l'última setmana de cada mes ens reunim un grup de persones per compartir una experiència lectora. Prèviament algú, i seguint un criteri literari, ha escollit el llibre que haurem hagut de llegir abans de la trobada que a principis de mes ja tenim anunciada en un cartell a l'entrada del lloc on ens reunim i que avisa, a més, si a la trobada podrem comptar amb la presència de l'autor o d'algú entès en la matèria, ja sigui un llibreter...
En l'hora i mitja o dues hores que té lloc aquesta trobada, es presenta el llibre llegit, s'expressen opinions, es conversa i, sobretot, es comparteix el plaer lector experimentat per cada un dels concurrents. Quan hi ha la sort de tenir present l'escriptor o escriptora, encara es fa molt més enriquidora l'experiència de la lectura compartida. De vegades es fan activitats complementàries a l'entorn del llibre, tals com sortides culturals.
I tot això gràcies als clubs de lectura que es poden fer a causa de la bona organització de les biblioteques públiques, les quals seleccionen un llibre adient per als lectors, tenen cura de proporcionar-los amb el temps suficient per fer-los arribar a tots els membres del club de lectura de cada biblioteca, miren de contactar amb l'autor i li demanen si pot venir a la biblioteca aquell dia, presenten i tenen cura perquè el debat vagi transcorrent de forma amena, i vetllen perquè aquells que vulguin participar donant la seva opinió ho puguin fer.
Formar part d'un club de lectura d'una biblioteca pública és molt senzill. Només cal apropar-se a la biblioteca més propera i demanar informació sobre les activitats entorn de la lectura que s'hi fan. Per demanar el llibre en préstec per llegir-lo abans de la trobada cal tenir el carnet de biblioteca, que és fàcil de fer si un no en té.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada