dissabte, 28 de febrer del 2015

fahrenheit 451





DESTRUCCIÓ DEL PATRIMONI

L'Estat Islàmic crema 8.000 llibres antics i manuscrits a Mossul

Els gihadistes només han deixat a les llibreries de la ciutat les obres de contingut religiós


EL PERIÓDICO. DIJOUS, 26 DE FEBRER DEL 2015 - 13.59 H
Els terroristes de l'Estat Islàmic han destruït almenys 8.000 llibres antics i manuscrits que hi havia a la biblioteca pública de Mossul. L'acció suposa la destrucció d'un patrimoni cultural de valor incalculable. "Els terroristes de l'ISIS han fet esclatar la biblioteca amb explosius", ha explicat Ghanim al -Ta'an, director de l'establiment.
Segons informa 'The Fiscal Times', la llibreria va ser creada el 1921. Entre els llibres destruïts pels gihadistes hi ha manuscrits del segle XVIII, llibres siríacs impresos a la primera impremta del país, obres de l'època otomana, així com diaris iraquians de principis del segle XX. La biblioteca comptava amb valuosos objectes, com antics astrolabis àrabs.
LLEGATS PRIVATS
A més, l'establiment havia anat recollint les biblioteques privades de grans famílies de Mossul. El dels gihadistes no és el primer atac que pateix la biblioteca, que ja va ser saquejada en el caos posterior a l'ocupació nord-americana. No obstant, en aquell moment, els veïns de l'establiment es van emportar a casa seva els llibres més valuosos per protegir-los dels saquejadors i, quan va passar el perill, els van tornar al centre.
A més de la biblioteca, els gihadistes han destruït el teatre de Mossul i l'església de la Mare de Déu de la ciutat. Abans, els terroristes ja havien cremat la biblioteca de la Universitat de Mossul i havien requisat tots els llibres de les llibreries de la ciutat que no fossin de contingut religiós. Segons les autoritats iraquianes, els terroristes han destruït més de 100.000 obres.


4 comentaris:

  1. Uns dolents "de llibre", o la tecnobarbàrie: La ignrància amb GPS cremant els seus antics astrolabis.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Entre els huns i els altres, aquest coi de món és un despropòsit, Girb.

      Elimina
    2. Estan bojos aquests humans, que diria el gal.

      Elimina
  2. Els bojos acostumem a ser bona gent.

    https://www.youtube.com/watch?v=L3zMbvleA1A

    ResponElimina