dijous, 10 de desembre del 2015

el neologisme 2015




L’Institut d'Estudis Catalans i l’Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, en col·laboració amb el programa La Tribu de Catalunya Ràdio, han convocat la segona edició del concurs per a escollir el neologisme de l'any. Es tracta de proposar paraules que fem servir en el nostre dia a dia i que, o bé no són incloses en el Diccionari de la llengua catalana, o bé sí que hi són, però amb un significat diferent. La paraula escollida serà candidata a formar part del diccionari normatiu de l’Institut d’Estudis Catalans. En la primera fase, les propostes de paraules que es considerin més representatives del 2015 s’han d’enviar, fins al 15 de desembre, al web del concurs.
Una comissió formada per membres de l’Observatori de Neologia, de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Unitat d’Assessorament Lingüístic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals estudiarà les propostes i seleccionarà les deu més innovadores i rellevants.
En la segona fase, del 21 de desembre al 14 de gener, es podrà votar quina de les deu paraules es creu que és el neologisme de l’any 2015.
El divendres 15 de gener de 2016 es donarà a conèixer el neologisme del 2015. Entre totes les persones que enviïn una paraula, se sortejarà un premi que consisteix en dos bitllets d’avió a Roma.
En l’edició de l’any passat, el neologisme escollit va ser la paraula estelada, substantiu que designa la bandera que simbolitza la independència de Catalunya, i que ja ha estat inclosa en el Diccionari de la llengua catalana. El neologisme de l’any segueix la línia d’iniciatives anàlogues que duen a terme editorials com Chambers, Oxford o Merriam-Webster’s per a l’anglès, o la Fundéu per a l’espanyol.

[Font: IEC]



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada